„Új szívet adok nektek!" – Antióchia hétvégék a Kaposvári Egyházmegyében

Antióchia hétvégére várunk Siófokra október 25. és 27. között, illetve Nagykanizsára november 8-tól 10-ig!

Az Antióchia Hétvége a fiatal felnőtteké.

Esetleges kivételektől eltekintve az ajánlott életkor 15-29 év a résztvevők számára. A bevezetők, a kiscsoportos beszélgetések, az étkezések, a zene, a játék, a közös alvás és a liturgiák olyan légkört alakítanak ki, hogy a jelenlévők ténylegesen találkozni tudnak Jézus Krisztussal, és megtapasztalhatják egyháza erejét és szépségét.

Az Antióchia Hétvége felkínálja a lehetőségét annak, hogy:

  • felfedezhessük saját alapvető jóságunkat és Isten szeretetét irántunk
  • felismerhessük Jézus feltétel nélküli szeretetét, amely mintául szolgál saját életünk számára is
  • megérezhessük a keresztény közösséghez való tartozás erejét és támogatását
  • elkötelezzük magunkat arra, hogy követjük Krisztust és növekszünk a vele való egységben az ima, a szentírásolvasás a szentségek és a közösség által.

A Hétvége dinamikája a társak egymás iránti szolgálatára épül

A bevezetők személyessége elősegíti, hogy őszinte, nyitott légkör alakuljon ki. A kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik, hogy a résztvevők őszintén meg tudják osztani a többiekkel érzéseiket, amely szabaddá tesz minden embert arra, hogy közelebb kerüljön Jézushoz, és társaihoz. A közös, személyes imák, étkezések, elvegyítve zenével és szórakozással, erősíti azt a köteléket, hogy egymáshoz tartozunk, mint Krisztus Testének tagjai.

Az Antióchia Hétvége másik dimenziója az, hogy lehetővé teszi az egész plébánia bekapcsolódását

A plébánia családjai megnyitják otthonukat alvócsoportok számára, főznek és segítenek az angyalcsapatban. A "palánkákon" keresztül imahátteret biztosítanak a hétvégén résztvevő fiatalok számára. Lehetőség nyílik a felnőttek számára, hogy felismerjék a plébánia-család fiatalabb tagjaiban a szépséget, a tehetséget és az ajándékokat. Ugyanakkor a fiatalok is első kézből tapasztalhatják meg a plébánia-közösség támogatását. Lélekkel teli időszak ez az egész plébánia számára.

Az Antióchia programhoz szorosan hozzátartoznak a hétvégét követő hetenkénti imatalálkozók

A rendszeres imatalálkozók gyakorlati módon táplálják és támogatják a fiatal, értékes emberek szellemi és társadalmi igényeit. Ezek a fiatalok követni akarják Jézust, és nagyon sok ajándékuk van, amit az Ő Egyházának tudnak adni, de igénylik egymás és az egész Egyház útmutatásait és támogatását. Az imatalálkozók lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy a fiatalok kapcsolatban maradjanak a közösséggel; ez lehetőség a Krisztusban való növekedésre.

Siófoki Antióchia Hétvége:

október 25-27.

érdeklődni és jelentkezni lehet: Szalay Miklós (+36 30/630-3305)

 

Nagykanizsai Antióchia Hétvége:

november 8-10.

érdeklődni és jelentkezni lehet:

Gál Gábor (+36/30 552-9042)

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 
Read 968 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés