„Jó dolog Jézus barátjának lenni!" – ünnepi szentmise Tabon

Szeptember 25-én, Szent Gellért püspök és vértanú emléknapján Varga László megyéspüspök és Sifter Gergely tabi plébános celebrált ünnepi szentmisét a tabi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói és tanárai részére.

A főpásztor prédikációjában a gyermekkel beszélgetett a vértanú életéről, majd elmondta: „Gellért fogadalmakkal elkötelezte magát arra, hogy csak a Jóistennek él, s mindent megtesz azért, hogy az Istennel való kapcsolata egyre mélyebb és teljesebb legyen. Az életben, ha valakinek ilyen hivatása támad és teljesen oda akarja magát adni a Jóistennek szeretetből akár papként vagy szerzetesként, akkor nagyon kérem, hogy tegye meg!

20190924 IMG 4655

Gellért nem állt meg itt! Ha van egy kedvenc csapatod valamely sportágban, akkor arról te hallgatsz és senkinek sem beszélsz? – tette fel a kérdést a megyéspüspök. – Én is elmondom mindenkinek, hogy ez egy fantasztikus csapat, s hogy mennyi gólt lőttek.

Gellért nem csak egyszerűen átadta életét Krisztusnak, hanem beszélt is erről a kapcsolatról. Úgy hívjuk, hogy misszionárius lett. Magyarországra jött, s elmondta azoknak, akik még nem ismerték Jézus Krisztust, hogy milyen nagy dolog Jézus barátjának lenni, s azt, hogy mennyire szereti őt a Jóisten!

Gellért egyfolytában beszélt erről, s ami a legnagyobb dolog egy keresztény ember életében, hogy hajlandó volt meghalni érte. Hajlandó volt az életét adni Jézus Krisztusért. Akit nagyon szeretünk, azért hajlandók vagyunk mindent megtenni, ha kell, még az életünket is odaadni érte. Gellért ennyire szerette Jézust, s ezért lett vértanú.

20190924 IMG 4663

Nektek is, nekem is abban kell növekednem, hogy annyira szeressük Jézus Krisztust, hogy tudjunk és akarjunk róla beszélni másoknak. Beszéljetek róla, mondjátok el másoknak, hogy ismeritek, szeretitek Őt, s hogy milyen jó dolog Jézus barátjának lenni!"

Az emléknapot megelőzően témahetet tartottak az iskolában, mely során a tanulók Szent Gellért életével ismerkedhettek játékos formában. A szentmise végén Varga László megyéspüspök nyújtotta át a díjakat, melyekkel a diákok munkáját ismerték el, majd köszönetet mondott a tanári kar áldozatos munkájáért.

Fotó: Kling Márk

2019.09.25.

 
Read 1766 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés