Fúvószenekar tábora Szóládon

A Kaposvári Katolikus Iskola Fúvószenekarának tábora Szóládon

A kaposvári katolikus iskola fúvószenekara a Balaton déli partján vidám hangulatú táborban töltött el pár napot Szóládon. A táborban – melyben összesen 24 hangszeres növendék vett részt – Kalocsainé Pintér Mónika szolfézs tanár és Bogáthy Gábor, a fúvószenekar vezetője segítette a gyerekek délelőttjeit, délutánjait.

 

Reggel „katonai” trombitajelre, vagy egy lágyabb hangvételű muzsikára ébredhettek a tanítványok. A programok között zenekari próbára, szellemi és mozgásos vetélkedőre, balatoni fürdésre, kirándulásra is lehetőség volt, mindemellett pedig a gyerekekkel különböző témákban való kötetlen beszélgetések is szerepet kaptak. Az egyik reggel a faluban körbejárt a kis együttes és zenés ébresztővel hívta a nagyérdemű közönséget egy délutáni térzenére, melyet a tábor zárásaként mutattak be a gyerekek az újonnan megtanult darabokból, műsorszámokból. A koncerten tradicionális indulók mellett filmzenei és népzenei dallamok is felcsendültek.
A tábor helyszínként szolgáló Szóládi katolikus paplak kiváló lehetőséget adott a zenei együttlétre. Vázsony János és Szira Judit „házigazdák” segítségével, valamint a helyi önkormányzat bevonásával közösen sikerült sikeres és tartalmas pár napot elöltenie a zenekarnak.

Read 1232 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés