Borban az igazság (?) – beszélgetés és borkóstoló a Megyeházán

Szeptember 18-án este Varga László megyéspüspök tartott előadást "Borban az igazság(?) címmel, a Somogy Megyei Önkormányzat dísztermében.

A bor- és bibliai ételek kóstolásával egybekötött esten a főpásztort Lőrincz Sándor újságíró kérdezte többek között a kereszténységben, a Bibliában, illetve a püspöki létben megélt örömről és humorról. 

IMG 4223

 "A keresztény, krisztusi ember küldetése az örömhír továbbadása. Az örömhírt nem lehet lógó orral közvetíteni – fogalmazott a megyéspüspök. –   Szent Ferenc azt mondta az első követőinek, hogy semmi másnak nem kell hitelessé tennie a küldetéseteket, csak az örömnek. Ha látják rajtatok az örömöt, akkor el fogják hinni az emberek, amiről beszéltek. 

Mivel örömhírt hirdetünk, ezért nagyon fontos része az életünknek az öröm. A keresztény ember életének a középpontjában – ha már megtért – Isten országa áll. Isten országa pedig igazság, béke és öröm a Szentlélekben. Nem lehet másképp Isten szeretet-uralmát hirdetni." 

 IMG 4253

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke pohárköszöntőjében a somogyi borokat méltatta, majd Maczkó Mária Magyar Örökség díjas énekművész énekelt bordalokat. 

Az esten közreműködött Tolnai Mária irodalmi részletek felolvasásával, majd Hujber László, a balatonboglári Hujber Pincészet tulajdonosa kínálta kóstolásra borait.

Fotó: Kling Márk

2019.09.18.

 
Read 1372 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés