Családi nap Torvajon

Október 5-én családi napot tartottak Torvajon. Az alkalomról Sifter Gergely plébános, püspöki biztos beszámolóját adjuk közre.

461872775 816059200445051 4420643992526452545 n

„Minden tettetek szeretetben menjen végbe” - ez volt a 6. családi napunk jelmondata, melyet az idén Torvajon tartottuk. Hagyományosan Szent Gellért napjához legközelebbi időpontot tűzzük ki a plébániával közösen, de az időjárás most közbeszólt, emiatt a rendezvényünket egy héttel később, október 5-én tudtuk megtartani.

Amellett, hogy közösséget építhessünk ezen alkalmak során, fontosnak tartjuk, hogy a plébánia minden filiájába eljussunk, és ott tölthessünk el egy tartalmas napot. Az ünnepélyes megnyitót mindig egy dal követi, gyerekek és pedagógusok énekelnek közösen, majd színpadi előadások, gyermekműsorok következnek, s főzőversenyre hívjuk a családokat, barátokat. Természetesen nem maradhat el az arcfestés, kézműveskedés, népi játékok, ugrálóvár sem.

Programjaink között volt a már hagyománnyá vált „Ki mit tud?”, ahol a gyerekek lépnek fel olyan produkciókkal, melyre izgatottan készülnek több héten keresztül. Az idén 19 diák nevezett az értékes ajándékokért és a közönség szórakoztatásáért: énekkel, versel, rappel, táncokkal, zenével, de még kémiai kísérlet bemutatásával is elkápráztatták a zsűritagokat.

Gyönyörű dalokkal lépett fel nálunk Velnerné Vera, őt követték a Decsi Fivérek, akik ebéd után fantasztikus hangulatot teremtettek a családi napon részt vevők számára. A kisebbek szórakoztatására a Pengő Bongó zenekart hívtuk, az ő koncertjükkel zártunk a napot.

A nap folyamán kilenc főzőcsapat ételeit kóstolhattuk meg, majd a végén a zsűri pontozás alapján kiválasztotta a négy legkiemelkedőbbet. Csapatokat alkottak családok, osztályok, barátnők, dadusok, és még a 8. osztályosok néhány tagja is megmérettette magát.

461483675 1457366648309565 3365587807665576705 n

A nap legszebb pillanata az az összefogás, amit szülők, pedagógusok, támogatók, gyerekek tettek két beteg kisfiúért: Zentéért és Dávidért. Aki csak tehette, süteményt sütött, hiszen a jótékonysági sütivásáron befolyt összeget a családoknak ajánlottuk fel.

Az első vasárnapi szentmise az énekkar zenei szolgálatával már hagyomány, melyre ilyenkor sok család jön el. A szentmise különlegessége az volt, hogy a terménybetakarítási hálaadáson kívül, hogy a perselyadományt is eljuttatjuk a két nehéz helyzetbe került családnak.

Hálásan köszönöm meg Léner Péter polgármester Úrnak a támogató segítségét, a tabi GAMESZ munkatársainak és vezetőjének, kollégáimnak, szülőknek, minden kedves fellépőnek és vendégünknek, hogy elfogadták a meghívásunkat.

Jövőre Tabon találkozunk, hogy megőrizve hagyományainkat, ismét együtt, a családokkal tölthessünk el egy tartalmas, szép napot.

 

Sifter Gergely
h. esperes, plébános
püspöki biztos

 
Read 208 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés