Lelkigyakorlatra hívták egyházmegyénk pedagógusait

2024. augusztus 28–29. között lelkigyakorlatra hívták a Kaposvári Egyházmegye fenntartásában működő óvodák és iskolák pedagógusait a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központba. A másfél napos lelkigyakorlat szentmisével vette kezdetét, melyet Varga László megyéspüspök mutatott be. A főpásztor a szentmisét követően „Istennek és Istennel semmi sem lehetetlen” címmel tartott személyes hangvételű előadást, melyben a pedagógusokat arra buzdította, hogy minél szeretetteljesebb szívvel forduljanak a gyermekek felé, segítve őket a személyes fejlődésükben.

img 009

A közös ebédet követően az Egyházi Fejlesztők szakembereinek közösségépítő foglalkozása következett, melyben a jelenlévő mintegy százhúsz pedagógust arra kérték, hogy fogalmazzák meg maguknak: mi az, ami még a pedagógus pályán tartja őket, s milyen örömöket élnek meg hivatásuk gyakorlása közben.

Másnap Limpár Imre szakpszichológus tartott előadást önstabilizáció profi szinten címmel. A szakember különböző technikákat és példákat mutatott be, melyek a mélyebb önismeret, az önbizalom és az önbecsülés erősítését célozták. Az előadást követően közös ebéddel zárult a lelkigyakorlat, melynek szervezésében nyújtott segítségéért az EKIF munkatársai ezúton is köszönetüket fejezik ki Sifter Gergely püspöki biztosnak és Nagy-Kálsecz Mariannak, a tabi Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményvezetőjének.

A pedagógus lelkigyakorlat nyitószentmiséje megtekinthető:

Fotó: Kling Márk
Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 388 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés