Ötven ministráns képviseli egyházmegyénket a római Nemzetközi Ministránszarándoklaton

Július 29-én este megérkeztek Rómába az egyházmegyénket képviselő ministránsok. A XIII. Nemzetközi Ministránszarándoklaton 15 országból mintegy 50 ezer ministráns vesz részt a Rómában július 29. és augusztus 3. között zajló találkozón, melyen nemzetünket 1200 ministráns, ötven lelkipásztor és öt püspök képviseli.

img 007

A sok ministráns által ismert „Veled!” mottó lelkisége által vezérelt, az oltárszolgálatban hűségesen részt vevő Kárpát-medencei ministránsok indultak el Rómába, Anyaszentegyházunk központjába, hogy részt vegyenek a XIII. Nemzetközi Ministránszarándoklaton – hiszen találkozni egymással, találkozni a Szentatyával, találkozni Jézussal és vele lenni a legnagyobb öröm.

Lesznek központi programok, találkozó Ferenc pápával (az audienciát élőben IDE kattintva lehet majd követni) és közös imádság a Szent Péter téren; közös magyar nyelvű szentmise a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában, illetve lesz görögkatolikus Szent Liturgia is.

img 002

A közös imádságokon, találkozásokon túl minden egyházmegye saját programokat is szervez a maga ministránsai számára.

A magyar nyelvű szentmisét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Hivatásgondozó Bizottságának elnöke, Martos Levente Balázs püspök mutatja majd be, aki a kiadott Zarándokfüzet bevezetőjében így fogalmaz: „Örülök, hogy most együtt mehetünk Rómába. Otthon is összekapcsol bennünket az oltár körül végzett szolgálat. Most együtt zarándokolunk, és közben velünk tart Isten is. Egymásra is figyelünk, de közben Istent is jobban megismerjük. Ő ismeri azt a sok-sok vágyat és kérést, amelyet magunkkal hoztunk, a reményeket és a nehézségeket, amelyek egy ilyen zarándoklaton szinte mindig megjelennek.”

A zarándokok kifejezték: „Szívesen és örömmel gondolunk az otthon maradó ministránsokra, és imádságainkban velük is együtt vagyunk, mert nem feledjük a mottó által adott tanítást sem: »Veled!« – Veled, Uram, mert Te velem vagy!”

Forrás és fotó: KHB – Katolikus Hivatásgondozó Bizottság; Magyar Kurír, Kaposvári Egyházmegye

 

Read 678 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés