Plébániai Unió napja a Szennai Skanzenben - KÉPGALÉRIA

2024. június 1-jén rendezték a Plébániai Unió napját a Szennai Skanzenben.

img 013

Az alkalom főzőversennyel vette kezdetét, melynek résztvevői már a kora reggeli óráktól kezdve készítették ételeiket, hogy azokat a zsűri kóstolását követően a plébániai nap résztvevőivel is megoszthassák. A délelőtti órákban már látszott: rengetegen látogattak el Szennába a környező településekről.

A legfiatalabbaktól kezdve a legidősebbekig mindenki megtalálta a számára megfelelőt a színes programok közül. A legkisebbeket különböző gyermekfoglalkozások, ügyességi- és csapatjátékok, ugrálóvár, bikarodeó, focibajnokság és a mesterségek udvara várta, ahol többek között kosarat fonhattak, kenyeret süthettek, méhészkedhettek, de megismerkedhettek a pék- és kovácsmesterséggel is.

img 031

A nagyobbakat többek között házaspáros programok, „meghallgatlak” sátor, egészségügyi szűrés és tanácsadás várta, de a büfében vásárolt ételek és italok mellett lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésekre is, vagy a sörivó-versenyen való megmérettetésre.

A plébániai napot szentmise zárta, melyet a Plébániai Unió papjai – Kisiván Csaba, Vörös Péter és Antal Zsolt Benedek – mutattak be a plébániák közös kórusának zenei szolgálatával.

Fotó: Kling Márk, Farkas Máté

 
Read 697 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés