A Kaposvári Egyházmegye zsinati dokumentumai elérhetőek a honlapon

A Kaposvári Egyházmegye megalapításának 25. évfordulója alkalmából elérkezettnek láttuk az időt, hogy meghirdessük első egyházmegyei zsinatunkat, amelynek célja, vonzóvá tenni egyházunkat! Szent VI. Pál pápa szerint az egyház az evangelizációért van, ez pedig csak azáltal valósulhat meg, ha sorsközösséget vállalunk azokkal, akikhez a küldetésünk szól.

Ezért lett a zsinat mottója és logója: közösségben, vonzásban, egységben.

A zsinati bizottságok által előterjesztett témákban elkészültek a munkadokumentumok, amelyek lejjebb olvashatók. Célunk, hogy papságunk olyan dialógust folytasson, együttműködve a világi hívekkel, ahol mindenki szabadon és őszintén kifejtheti véleményét. Csak ekkor lesz remény arra, hogy nem elméleteket gyártunk, hanem az életet szolgáljuk és megújul egyházmegyénk.

Ehhez kérjük a papság, illetve a hívek segítségét. A zsinati dokumentumokhoz várjuk a hozzászólásokat, véleményeket, javaslatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Köszönöm mindenkinek, akik veszik a fáradságot és bekapcsolódnak javaslataikkal, véleményük megosztásával a „zsinatolásba”!

A zsinati dokumentumok elérhetőek honlapunkon a “ZSINAT” fül alatt, illetve az alábbi linken:

https://kaposvar.egyhazmegye.hu/kaposvari-egyhazmegyei-zsinat/

Varga László megyéspüspök

 

 
Read 1127 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés