„Börtönben voltam, és fölkerestetek” –  Húsvét a kaposvári Szent Lénárd börtönkápolnában

Nagycsütörtökön és húsvétvasárnap is lelki programokkal készültek a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben fogvatartottak számára.

img 001

Dr. Sitkei Lukács diakónus, börtönlelkész meghívására a Baptista Egyház Börtönmissziója vezetője, Boros Lajos és a Cursillo, illetve a Magyar Testvéri Börtöntársaság önkéntesei látogattak el az intézménybe. Nagycsütörtökön a látogatás és felkeresés jegyében három órás tanúságtevő, dicsőítő, közbenjáró imaalkalmat tartottak a fogvatartottak részére a kápolnában „Rácsok mögött szabadon” jelmondattal.

Az alkalmon egy bizonyságtételt is meghallgathattak a fogvatartottak egy olyan személytől, aki mintegy harminc évet töltött börtönben elítéltként. Már több mint tíz éve volt fogvatartott, mikor megtért. Egy fogvatartott társától hallott Istenről, ezután bűnbánatot tartott, s megtért emberként töltötte ki a hátralévő tizennyolc és fél év büntetést a szegedi és a váci fegyházakban. Ma már szabadon, boldog házasságban él két kisgyermekével együtt és börtönmisszióban szolgál, megélve az igét, hogy Istennél semmi sem lehetetlen (Lk 1,37).

Húsvétvasárnap délután ünnepi szentmisét mutatott be Horváth József honvéd alezredes, a Kaposvári Honvéd Helyőrség tábori lelkésze, dr. Sitkei Lukács diakónus, börtönlelkésszel és a Magyar Testvéri Börtöntársaság önkénteseinek zenei szolgálatával. A tábori lelkész szentbeszédében arról beszélt, hogy a feltámadás misztériuma csak hittel ragadható meg. Már az is nehezen érthető meg, hogy Jézus Krisztus meghalt értünk, de Isten a feltámadással ezt megtovább fokozta. Ez a csoda csak a hit szemével közelíthető meg, ahogyan az evangéliumban olvastuk: „…a tanítvány látta mindezt és hitt…” A jelenlévő mintegy húsz fogvatartotthoz így eljutott a húsvéti örömhír: Feltámadt Krisztus! Alleluja!

 
Read 536 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés