Lelki napra hívták a diákokat Zalaszabaron

Lelki napot szerveztek a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda Sík Sándor Tagintézményében. Az alkalomról Csató Lászlóné tagintézmény-igazgató beszámolóját adjuk közre.

img 009

A nagyhéten került megrendezésre az iskolai lelkigyakorlatunk székhelyintézményünk vezetői irányításával. Az alsó tagozatos tanulók Nyulné Németh Erika hitoktatóval a bűnbánati liturgia színével terített „asztalon” összefoglalták a nagyhét eseményeit a fontos állomásokat tartalmazó képek segítségével. Tapintással, szaglással, ízleléssel azonosították a húsvéti ünnepkör jelképeit. Ezt követően kézműves foglalkozáson az ünnep eseményeit felsoroló forgókat készítettek a gyerekek.

A felső tagozatosok Sifter Gergő püspöki biztosunkkal elmélkedték végig húsvét történetét. A Gergő atya által bemutatott kisfilm segítségével kiemelték a szeretet, a megbocsátás és az egymás iránti türelem fontosságát. A továbbiakban Nagy-Kálsecz Mariann főigazgató asszony foglalkozott a diákokkal, aki interaktív játékokkal, versenyfeladatokkal tette változatossá a délelőttöt.

A nap csúcspontja a szentmise volt, mely előtt mindenkinek lehetősége volt szentgyónás elvégzésére. Gergő atya a szentmisében is visszatért a nap kiemelt gondolataira. A gyerekek segítségével felelevenítésre került mindaz, ami elvezetett Jézus Krisztus keresztre feszítéséhez. A mise végén különösen felemelő volt, mikor az egész iskola közösen énekelte a Ne félj, mert megváltottalak kezdetű éneket.

A délután folyamán imasétára került sor. Zalaszabar településen kihelyezett keresztek és a kápolna adták az állomáshelyeket. Minden állomáson egy-egy feladatot kellett teljesíteni a gyerekeknek, többek között volt képkirakó, keresztút állomásainak sorrendbe rakása, közös ima elmondása és keresztbe ütött szögeket is el kellett távolítaniuk a gyermekeknek, miközben egy-egy fogadalmat is tettek. Molnár Valéria hitoktatónk vezetésével keresztutat is jártunk.

Mindezek a programok lehetőséget adtak tanulóinknak arra, hogy átéljék, megéljék húsvét üzenetét.

Csató Lászlóné tagintézmény-igazgató

 
Read 304 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés