„Mert Istennek semmi sem lehetetlen!” – Magyországi Imatáborok Találkozója

Március végén tartották a Magyarországi Imatáborok Találkozóját Homokkomáromban. Az alkalomról Némethné Memi, a Homokkomáromi Imatábor vezetőjének beszámolóját adjuk közre.

img 012

2024. 03. 23-án egész napos találkozót tartottunk Homokkomáromban, a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség házában. Jelen voltak az imatáborok stábjai Zalaegerszegről, Szombathelyről, Garaboncról, Galambokról és mi, szervezők Homokkomáromból.

A köszöntés után mindjárt egy megosztás volt a táborok bizalmi légkörének kialakításáról, a nehézségekről, majd a Szentlélekről nevezett Sára nővér tartott nekünk egy rövid tanítást a bizalom különböző tudományok általi megközelítéséről és azok alkalmazhatóságáról.

Szentségimádás keretében imádkoztunk a táborokért, azok tagjaiért, szervezőiért és résztvevőiért, valamint Simon András grafikusművészért, akinek halála nagyon megdöbbentett bennünket, hiszen többször is járt táborunkban itt, Homokkomáromban.

A finom gulyás és pogácsa ebéd után a szombathelyi és zalaegerszegi táborok mutattak be pár közösségi játékot, így a kávé mellett a mozgás is ébren tartott minket.

Délután három szekcióban tartottunk ötletbörzét, többek között az akadályversenyekről, az imasétákról, a kézművességekről, a gyónásokról és szentségimádásokról. Kis kávé szünetben folytatódtak a kötetlen beszélgetések, majd az evangéliumi szakasz feldolgozása következett, ami a nap mottója is volt, s ami igaz a táborunkra is: Mert Istennek semmi sem lehetetlen (Lk 1,37).

A záró szentmisét Dr. Rumszauer Miklós atya tartotta, aki Magyarországon meghonosította ezt a táboroztatási formát. A szentmisét az imatáborokért és Simon András grafikus barátunkért ajánlottuk fel, akinek egy személyes ajándék képe ott volt az oltáron.

Indítottunk egy közös ötlettárat, amivel egymást gazdagíthatjuk. Találkozunk 2025-ben, a Garabonci Imatábor szervezésében!

Némethné Memi a HK imatábor vezetője

 
Read 163 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés