Házasság Hete 2024 – Részletes program

Szeretettel várunk az idei Házasság Hetére!

Február 10-11. – Házaspárok megáldása

 parok megaldasa Hazassag Hete

Február 12. 18:00 – Pál Feri atya előadása

Helyszín: Katolikus Iskola tornaterme

Szeretettel hívjuk a Kaposvári Házasság Hete megnyitójára, melyben Pál Feri atya előadását hallgathatjuk meg „Elégedetten az élettel-Vágyak, célok, küzdelmek” címmel.

Jegyek elővételben 3500 Ft-ért kaphatóak a jegy.hu-n

Jegyek elérhetőség függvényében a helyszínen 4900 Ft-ért kaphatóak majd.

Pál Feri pap, mentálhigiénés szakember – és az egyik legjobb előadó, akit valaha hallhattunk. Azokról a kérdésekről beszél, amelyek a leginkább foglalkoztatnak bennünket, egyszerű szavakkal képes bonyolult összefüggéseket megvilágítani, és azokat nemcsak érthetővé, de átélhetővé tenni. Sosem elégszik meg olcsó, közhelyszerű magyarázatokkal – ha valamivel foglalkozni kezd, annak a mélyére ás. Hatalmas személyes varázsa van, ezért nem ritka, hogy előadásai után sokan meg szeretnék ölelni, vagy legalább megfogni a kezét. Egyébiránt akár stand-up komikusként is megkereshetné a kenyerét, olyan fergeteges humora van.

Aktuális előadásának középpontjában az a kérdés áll, hogy vajon minden jogos sérelmünk, fájdalmunk, hiányunk ellenére tudjuk-e igazán szeretni az életet? Nem csak úgy elviselni, elhordozni, hanem élvezni, örömmel fogadni azt, amit ad, még ha sok mindent nem is kapunk meg, amire vágyunk? Vajon mi lehet a titkuk azoknak, akik küzdelmes, veszteségekkel és tragédiákkal terhelt életútjuk végén is képesek szívből azt mondani: érdemes volt? Akiket megoldhatatlan problémáik, betölthetetlen hiányaik sem tudnak nyomorulttá tenni? Meg lehet ezt a titkot tanulni tőlük? Ha igen, hogyan? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Pál Feri, a tőle megszokott élményszerű stílusban.

 

Február 13. 18:00 – Komp Kollektíva, Weöres szimfóniák

Helyszín: Kaposvári Püspökség nagyterme

Jegyek elővételben 2000 Ft-ért kaphatóak a jegy.hu-n, illetve a Tourinform irodában, a helyszínen 3000 Ft-ért kaphatóak.

Kettesben kártyával, ketten egy jeggyel elővételben a Tourinform irodában készpénzes fizetéssel, illetve a helyszínen is lehetséges a részvétel.

Weöres Sándor költeményeinek zeneisége több előadót is megihletett már. Egyszerre játékos és elementárisan mély sorait ezen az estén négy fiatal művész mutatja be, akik hangjukkal és hangszerükkel szólaltatnak meg verseket a Tizenegy szimfónia című kötetből. Az előadás meghív, hogy a létezés felszíne alá merüljünk. Oda, ahol az évszakok változása és a csillagvilág lüktetése is ugyanazt a valóságot tárja fel: az ember jó és rossz, csodálatos és félelmetes természetét, halandó és egyszerre halhatatlan lényét.

„Emelkedj, tetőtlen jókedvem, te röpke,

 szánalommal tekints sziklákra, rögökre:

mért vannak örökre,

mikor csak a mulandó lelhet örömökre?”

Ének: Antóci Dorottya és Tóth András

Zeneszerző/zongora: Vitus Eszter

Hegedű: Kiss-Varga Izabella

 

Február 15. 17:00 – Gyertyafényes Randevú

Helyszín: ’La Pergola Étterem, Kaposvár, Ady E. u. 15.

Időpont: 2023. február. 15. csütörtök 17.00 óra

Idén is megrendezésre kerül az egyik legnépszerűbb programunk, a Gyertyafényes Randevú.

Kettesben tudtok tölteni egy estét, melyhez egy gondolatébresztő elődást hallgathattok meg Dús Istvántól és Dús-Pongrácz Gabriellától „Különbözően együtt” címmel. Mi az én „miértem”? Mi van, ha ez még csak nem is hasonlít a házastársaméra? Hogyan tovább előre?

Az étteremben együtt tudtok vacsorázni, hogy ez idő alatt is lehetőségetek nyíljon a beszélgetésre és közös időtöltésre. Ehhez svédasztalos vacsorát kínálunk: 6500 Ft/Fő kedvezményes áron.

Jelentkezés: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXPg-xNcKOnkxsJ5CYLz3xDs2RKX2vk45ciQCi2-tRVfbqeg/viewform?usp=sf_link

 

Február 16. 18:00 – Te + Én est

Helyszín: Reménység Kapuja Baptista Gyülekezet – Connect Specialty Kávézó, Kaposvár, Fő utca 45.

„Hadd lássalak boldogan, s azzá leszek én is” – Margaret Island

A felgyorsult hétköznapokban sokszor nehezen tudunk időt szaktani egymásra. Ezen az estén hívunk benneteket, hogy töltsetek együtt egy romantikus estét kettesben, ahol interaktív módon járjuk körbe a szeretetnyelveink témáját.
Melyek ezek a szeretetnyelvek? Hogyan érezheti a társam leginkább, hogy szeretem? Miként mutassam ki neki?
Amellett, hogy a témában készülünk egy kis gyakorlati előadással, adunk nektek időt egymásra is, hogy kettesben tudjatok róla beszélgetni és haza tudjátok vinni a hétköznapjaitokba. Reméljük, hogy az est hozzájárulhat házasságotok épüléséhez és egy kicsit kikapcsolódhattok nálunk, együtt.

Az esti beszélgetéshez készülünk nektek egy kis finomsággal az asztalokra. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://forms.gle/MGRG3jdCKtFPpJ23A

Max létszám: 10 pár

 

Február 17. 16:00-18:00 – Kapocs Táncz

Helyszín: Szent Fausztina Irgalmasság Háza

Mi is az a Kapocs Táncz? Milyen típusú táncok szerepelnek benne? 

Egy rendhagyó, párkapcsolatot mélyítő táncóra, mely képes még inkább összefűzni, összekapcsolni egymással a pár tagjait.

Valódi egymásra figyelést segítő közös élmény a társas, a latin népi páros és szalon táncokon keresztül.

Kiknek segít?

Kifejezetten csak párkapcsolatban, vagy házasságban élő pároknak szóló párkapcsolat fókuszú tánckurzus. Táncos előképzettséget nem igényel, sőt teljesen kezdőknek is ajánlott.

Miben segít?

Abban segít, hogy visszahozza a mindennapok rohanásából hiányzó valódi egymásra figyelést, ezzel mélyíti és szorosabbra szövi a pár egymáshoz kapcsolódását. Mindeközben harmóniába hozza a modern világban felborult férfi-női egyensúlyt.

A folyamat során olyan dolgokat is tapasztalunk a párkapcsolati minőségekről és magunkról, melyet a párok a táncórákon kívül, az életükben is működtetni tudnak majd.

Itt a kulcs, igaz, hogy kezdetben az új helyzetek színtere a táncterem, de ez az új tudás kihat és belesimul a hétköznapi életbe is. A közös tánc ereje képes átszőni életünk. 

Miben más a Kapocs Táncz, mint egy hagyományos társastánc óra?

Ezen típusú folyamatokban rendhagyó módon nem a kötelező lépések és technikák kapják a főszerepet, hanem helyette:

– a párunkra való teljes fókuszálást segítő táncos gyakorlatok kellemes zenére;

– a saját és közös új érzetek felfedezése a tánc adta férfi és női szerepeken keresztül;

– a hétköznapitól eltérő táncos mozdulatok, és az azokban rejlő érzések tapasztalása.

Az órákon nagy hangsúlyt kap a másik mozgására való ráhangolódás, együtt mozdulás, ezáltal a harmónia átélése. Ezek a gyakorlatok segítik, előkészítik a további tánclépések zökkenőmentesebb elsajátítását is.

A lényeg, hogy ne a lépéseken görcsöljünk, hanem többet figyeljünk egymásra. Lássunk a lépés mögé, és töltsük meg érzéssel. Élettel.

Ezek az órák egy folyamattá összefűzve érik el leginkább a céljukat, de már csak belekóstolva is nagy élményt adnak. A kurzus tematikájában a szokásos kezdőknek ajánlott tanulási sorrendtől eltérve, élményt-érzést adó táncfigurákat és mozdulatokat tapasztalhatnak meg a párok.

A program ideje alatt gyermekfoglalkoztatással készülünk kicsiknek és nagyobbaknak.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/PUt2KnUwjY4oxp2g9

 

Kettesben kártyával kedvezményes lehetőségek:

(A kártyát az egyesület székhelyén lehet igényelni, a Kaposvár, Kontrássy u. 5. szám alatt.)

– Virágfürdő ketten egy jeggyel;

– Szivárvány mozi ketten egy jeggyel;

– Trattoria la prima étterem 20%-os kedvezmény;

– Dorottya Bisztró és étterem 20%-os kedvezmény;

– Csiky Gergely Színház 20%-os kedvezmény.

A Színház három időpontot szeretne felajánlani az Illatszertár című darabra, a kedvezménykártyát felmutató párok részére. Az előadások február 15-én, 16-án és 17-én 18.00 órakor kezdődnek. A háromfelvonásos előadások hossza 2 óra 30 perc.

Jegyár: az adott hely árából 20% kedvezmény 2 fő részére, az Önök által kiadott kártya felmutatása vásárláskor  szükséges. A jegyek január 15-től a jegyirodában vásárolhatók, illetve foglalhatók munkanapokon 9–17 óra között.

 
Read 510 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés