Köszönet a szolgálatért

2023. december 22-én Varga László megyéspüspök ünnepélyes keretek között búcsúztatta hivatalából Világos Krisztián vagyonkezelőt és Kocsisné Németh Zsuzsanna főkönyvelőt, akiknek áldozatos munkájáért a főpásztor a Püspökség munkatársainak jelenlétében mondott köszönetet. A megyéspüspök köszönetnyilvánítását teljes egészében közöljük.

 img 002

Főtisztelendő Vagyonkezelő, babócsai c. Apát, Plébános Úr!

Kedves Krisztián Atya!

Mielőtt átadnád utódodnak a vagyonkezelői kinevezéssel együtt járó feladatokat, szeretnék köszönetet mondani a közel tizenkét évnyi munkádért, amit elődöm, Balás Béla püspök úr mellett és az én püspökségem alatt végeztél.

Még helynök voltam, amikor elindítottad a JTJ szolgálatot. Köszönöm, hogy szívügyed a szegények, elesettek segítése és azt, hogy ebben minden kezdeményezésemet örömmel és szakszerűen támogattad.

Köszönöm, hogy gondos gazdaként kezelted az egyházmegye pénzügyeit, így biztonságban tudhattuk az anyagiakat. Hálás vagyok a kreativitásodért, a gazdálkodási fegyelemért, a felújításokért és az új intézmények megvalósulásáért. A maradéktalanul, határidőre elszámolt pályázatokért és beruházásokért, amelyek közül kiemelkedik a Porta Pacis lelkigyakorlatos Központ, a Székesegyház, a Szent Család Óvoda és az Irgalmasság Háza.

Külön köszönöm, hogy szívügyed volt az egyházmegye papságával való együttműködés. Bármivel fordulhattak hozzád, örömmel és szeretettel segítetted őket, különösen a nehéz helyzetben lévőket.

Nagyon köszönöm, hogy püspök elődömet nyugdíjba vonulása után is figyelmes szeretettel kíséred, és minden szükségében segíted.

Ez a figyelem felém is sok mindenben megnyilvánult, amiből csak kettőt emelnék ki. Ragaszkodtál ahhoz, hogy egy jobb, biztonságosabb szolgálati kocsit használjak, amivel nagyon megkönnyítetted a munkámmal együtt járó sok, fáradtságos utazást. Valamint gyönyörűen parkosítottad a püspökség udvarát, amit naponta örömmel szemlélek.

Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a hivatásodhoz való hűséget, az imádságos, Szentlélek vezetésére figyelő papságodat.

Kérlek, fogadd el tőlem, tőlünk ajándékként Simon András „Testi-lelki táplálék” című grafikáját és az anyagi jutalmat, eddigi munkád elismeréseként!

 

Kaposvár, 2023. december 22.

 

Tisztelettel és szeretettel:

Varga László                                                                                               
megyéspüspök

***

img 003

Kedves Zsuzsa!                                                                                                       

Közel negyedszázadnyi közös munka fejeződik be a nyugdíjba vonulásoddal. Bőven van mit megköszönni.

Köszönöm, hogy egykor bekapcsolódtál az Élet a Lélekben Szemináriumokba és készséges, aktív munkatársam  lettél a Szent Imre Plébánián. Közösségünk számára és számomra is nagy segítség volt a pénztárosi, könyvelői munkád. Köszönöm, hogy végig gondoztad és szakmailag segítetted a „szentimrések” anyagi dolgait, valamint a Szent Imre Öröksége Alapítvány munkáját.

Köszönöm, hogy püspöki kinevezésem után, elfogadtad felkérésemet az egyházmegye gazdasági vezetésére és itt is mellettem álltál, átsegítve a kezdeti nehézségeken.

Köszönöm, hogy amikor kellett, átadtad feladataid egy részét, a kérésedre újonnan kinevezett vagyonkezelőnek, Világos Krisztián atyának és szakmai tudásoddal mindenben segítségére voltál.

Neked is szeretném megköszönni, hogy szívügyed volt az egyházmegye papságával való együttműködés. Bármivel fordulhattak hozzád, örömmel, szeretettel segítetted őket, és türelmes voltál a nehéz esetekkel is. Köszönöm, hogy sokuk számára megkönnyítetted a plébániai könyveléssel együtt járó feladatokat és ezután is segíted őket. Köszönöm a Családi Bölcsőde Hálózat vezetését és az ott végzett munkádat.

Személyesen külön köszönöm, hogy mindig pontosan elkészítetted az adóbevallásaimat, és kérem, hogy ezután is vedd le rólam ezt a terhet.

Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a hitedet, imádságos életedet és az ebből fakadó szeretetedet!

Kérlek, fogadd el tőlem, tőlünk ajándékként Simon András „Tudásunk kútfője” című grafikáját és az anyagi jutalmat, eddigi munkád elismeréseként!

 

Kaposvár, 2023. december 22.

 

Tisztelettel és szeretettel:

Varga László                                                                                               
megyéspüspök

 
Read 1177 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés