„Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok” – örök nyugalomra helyezték Bellai Zoltánt

 Február 23-án szombaton, a Református templomban tartott istentisztelet után örök nyugalomra helyezték Bellai Zoltán református lelkészt, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosát, Kaposvár díszpolgárát.

„Akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok” – idézte Ézsaiás könyvét Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, aki elmondta:

„Ez az ige Bellai Zoltán főtanácsos úr vezérigéje volt. Szülei ezzel indították el a szent szolgálatra, a teológiára, s végigkísérte egész életét.”

Az istentiszteleten részt vettek Kaposvári Református Egyházközség, a Somogyi Egyházmegye, a Dunántúli Református Egyházkerület, az országos és a Kárpát-medencei református egyházak és testvéregyházak képviselői, egyházi elöljárók, valamint a város és megye intézményeinek vezetői.

Varga László megyéspüspök a kaposvári testvéregyházak nevében adott hálát a püspöki főtanácsosért:

„Ahogyan nagypénteken Jézus Krisztus testét levették a keresztről, ugyanúgy ez év február 15-én éjjel Bellai Zoltán testvérünk testét is levették a szenvedés keresztjéről. A Szeretet története azonban folytatódik. Biztos ígéretünk van arra nézve, hogy akik Vele együtt szenvednek, azok Vele együtt uralomra jutnak. Akik Vele együtt meghalnak, Vele együtt élni fognak. A Szeretet története Zoltán testvérünk életében is folytatódik.”

Szita Károly, Kaposvár polgármestere így fogalmazott:

„Csak azt kívánhatom, hogy soha jobb társakat egy város és közösség építő munkájához. Tudva azt is, hogy Bellai Zoltán figyelme és szeretete nem csak a város határáig terjedt, saját gyülekezetének lelkigondozása mellett törődött a kisebb falvak lakóival éppúgy, mint a határon túl élő magyarokkal.”

Az istentiszteletet követően a püspöki főtanácsost szűk családi körben Zselickisfaludon, a szülőfalujában helyezték örök nyugalomra.
440

441

442

 

 
Read 1399 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés