Családi napot szerveztek Tabon

2023. szeptember 30-án családi napot szerveztek a Tabi Egyházközségben. Az alkalomról Nagy-Kálsecz Mariann, a tabi Szent Gellért Katolikus Iskola és Óvoda intézményvezetőjének beszámolóját adjuk közre.

img 002

„Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük”.

Idén az óvoda-iskola és az egyházközség apraja-nagyja Lullán gyűlt össze, hogy a már hagyománnyá vált Családi napunkat megtartsuk.

Szent Gellért, intézményünk védőszentje ünnepéhez közeli időszakban szervezzük ezt a programot, melyhez az időjárás és a helyszín is nagyon kedvező volt szombaton. Immár 3 éve szervezzük közösen a napot, melynek célja a közösség megerősítése, a kapcsolatok elmélyítése, új barátságok kialakítása mind a gyerekek, mind a felnőttek részéről.

A szervezés folyamán már érezhető volt, hogy mindenkinek szívügye a program: a szülők óriási mennyiségű süteményt sütöttek, a Szülői munkaközösség tagjai pedig egy emberként fogtak össze, és mindenben a segítségünkre voltak, csakúgy, mint a lullai polgármester asszony és a Tabi Karitász önkéntesei.

img 006

A főzőverseny elmaradhatatlan eseménye a napnak; idén 12 csapat nevezett, hogy egy jó hangulatú főzésben vegyenek részt. Családok, osztályok, kollégák, barátok gyújtottak a bogrács alá, hogy a legfinomabb ételt készítsék el. A reggeli programot az iskola fúvós növendékei indították, majd az énekkar és a pedagógusok közös dala következett. Három kis tánccsoport és egy egyéni rap-produkció (Kulcsár Ábel 4.o.) színesítette még a délelőttöt. A gyerekek nagy örömére fogatozást, ugrálóvárat, buborékfocit, népi játékokat próbálhattak ki a nap végéig. A sátrakban karkötőkészítés, kézműves foglalkozás, arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás várta a gyerekeket. A népi játékok közül a felnőttek körében is jó hangulatot teremtett a rönkhajító és a tragacs-váltó verseny.

A közös ebéd után a Mathias Rex zenekar szórakoztatta a közönséget, majd a főzőverseny eredményhirdetése után a 7mérföldes együttes koncertje zárta a napot. Hálás szívvel mondok köszönetet valamennyi kollégámnak, a szülői közösség kiemelkedő munkát végző tagjainak, Lulla község vezetőségének, hiszen intézményünkben soha egyetlenegy program sem valósulhatna meg közös összefogás nélkül.   

img 008

Gergő atya szívhez szóló üzenetet helyezett a szívünkre beszédében: „A keresztény ember nem lehet uborka az ecetes üvegben, hogy körülöttünk minden megsavanyodjék. Isten vidámságra hívott bennünket, Isten boldogságot ad a szívünkben, és ezt a boldogságot egy tudja egyesíteni bennünk: ez pedig a szeretet.”                                                   

Nagy-Kálsecz Mariann intézményvezető

 
Read 370 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés