Kisgyermekeknek készítettek ajándékokat a fogvatartottak

A Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben elhelyezett fogvatartottak jóvátételi felajánlás céljából fejlesztő játékokat, díszeket, könyvjelzőket, ceruzatartókat készítettek kisgyermekek részére.

img2

A „Fogvatartottak reintegrációja” elnevezésű projekt keretében készített tárgyakat szeptember 28-án, csütörtökön Nagy József bv. alezredes, intézetparancsnok két, a programban résztvevő fogvatartott jelenlétében adta át a Kaposvári Egyházmegyét képviselő Németh Zsolt helyettes esperesnek a Szent Lénárd börtönkápolnában.

A kaposvári büntetés-végrehajtási intézet a felajánlás útján is nyitni szeretne a szélesebb társadalom és a társszervek, így az egyházmegye és rajta keresztül a lakosság felé is. A fogvatartott által készített tárgyakat az egyházmegye munkatársai juttatják el az óvodáskorú és kisiskolás gyerekeknek.

img3

A jóvátételi programok során a fogvatartottak szimbolikus formában jelenítik meg pozitív irányú elkötelezettségüket, mely a helyi közösség érzékenyítésével a társadalmi elfogadás erősítésének irányába hat. A kaposvári börtönben szolgáló dr. Sitkei Lukács börtönlelkész, diakónus segített a Büntetés-végrehajtási Intézet és az Egyházmegye közötti kapcsolatfelvételben és abban, hogy a felajánlott tárgyak az Egyház útján jussanak el a gyermekeknek.

Az együttműködés mottója Jézus szava, aki azt mondta, hogy „…nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre…” (Lk 15,7).

img1

Forrás:
https://bv.gov.hu/hu/intezetek/kaposvar/hirek/6982

Fotó: Kling Márk

 
Read 617 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés