„Befogadtátok már Isten szeretetét?” – Imatáborba hívták a fiatalokat Egyházmegyénkben

Idén immáron 26. alkalommal rendezték meg az Imatábort a Kaposvári Egyházmegyében. A hagyományoknak megfelelően most is három helyszínen zajlik a tábor: augusztus 6-a és 11-e között Galambokon a 2-5., Homokkomáromban a 6-8. osztályosokat várták; Garaboncon a 15-25 éves fiatalok másik időpontban, augusztus 13-19. között találkozhatnak.

img 002

– Kimondhatatlanul nagy hála és öröm van a szívemben, mert az, amit mi megtapasztalunk évről-évre immáron a huszonhatodik alkalommal, az hihetetlen gazdagsága a hitéletnek és az istenkapcsolatnak – hangsúlyozta Némethné Horváth Emília, Memi, a középkorosztály táborának vezetője, az Imatábor egyik alapítója. – Az évek során látjuk, ahogy a kisgyermek felnő, s látjuk azt is, hogy miként változik a hite, az istenkapcsolata.

img 007

A gyermekek itt megismerkednek a többi gyermekkel, akiknek ugyanazok az értékei, s módszereket tanulnak arra, hogy miként lehet feldolgozni az evangéliumot. Mindemellett sok játékban és vidámságban van részük, az éjszakai zarándoklattól kezdve, a kézművességen át egészen a „Csillag születik” vetélkedőnkig, ahol megláthattuk azt, hogy milyen értékek és tehetségek vannak a gyermekekben és csoportvezetőkben, akik táncolnak, furulyáznak, gitároznak, énekelnek – fogalmazott Némethné Horváth Emília, majd hozzátette: az idei évben a magyar alapításban kezdettől részt vevő és azt kísérő Gabrielle és Alfred Marx házaspár mellett Kovács Mária Hermina nővér is ellátogatott a táborba, akinek célja, hogy Délvidéken is szerveződhessen Imatábor.

img 011

Augusztus 10-én, csütörtökön látogatást tett a táborban Varga László megyéspüspök, aki szentmisét mutatott be a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban.

– „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen!” Befogadtátok már Isten szeretetét? Örültetek ennek a szeretetnek? S ha igen, akkor mennyire? – tette fel a kérdést a főpásztor prédikációjában.

Bízom benne, hogy örültök annak, hogy szeret benneteket az Isten. Ne rejtsétek el! Ha valakit szeretünk, az látszik rajtunk. Akik szerelmesek, teljesen megváltoznak. Más lesz még az arcuk is. Ragyognak, s nem erőlködnek, hanem látszik rajtuk, hogy be vannak töltve szeretettel. Amit nagyon szeretnék látni a fiatalokon az az, hogy túláradóan szeretik Krisztust. Ne rejtsétek el! Nem elég templomba, hittanra, vagy táborba járni. Ez nagyon kell, de semmi sem pótolja azt a szeretetet, amely a ti személyes szeretetetek Krisztus iránt. Mindent a szeretet mozgat, nem a gonoszság, vagy a bűn.

img 018

Amikor szerettek valakit, akár a szüleiteket, vagy a testvéreiteket, akkor könnyű segíteni nekik, együtt lenni velük, vagy mindent közösen csinálni. Azért, mert szereted, s nincs akadály. Ha nem szereted, akkor morogsz, s nem akarod megcsinálni, hisztizel, mert nem szereted akkor, abban a pillanatban. S persze nem igaz, hogy nem szereted, csak akkor éppen jobban szereted magadat. A saját kényelmedet, akaratodat, kedvtelésedet.

Olyan Egyházról álmodok, ahol a keresztény fiataloknak, felnőtteknek és öregeknek lángol a szívük, mert annyira szeretik Krisztust, hogy számukra ő a középpontja mindennek. Ha ezt megteszitek, akkor csodálatos életetek lesz, s Krisztus öröme, békéje, szeretete olyan szinten betölti az életeteket, kapcsolataitokat, hogy boldogok lesztek még akkor is, ha ez néha szenvedésekkel jár együtt – fogalmazott a főpásztor. A teljes szentmise megtekinthető:

Fotó: Kling Márk
Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 1273 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés