Felnőtteknek tartottak imatábort a Kaposvári Egyházmegyében

Második alkalommal rendezték meg a Kaposvári Egyházmegyében a felnőtt imatábort június 16–18. között Kaposszentbenedeken, a Porta Pacis lelkigyakorlatos központban. Az ország különböző részeiből érkezett kilencven résztvevő ízelítőt kapott a fiatalok számára kifejlesztett imatáborból, amelyet az Antióchia mozgalomban szokásos tanúságtételek és a Magvető közösség zenéje fűszerezett.

img1 20

A tavaly harmincéves fennállását ünneplő imatábort idén ismét megszervezték felnőtteknek. Varga László püspök is meglátogatta az országos rendezvényt.

img1 17

Tanításában azt hangsúlyozta, milyen szüksége van a világnak tüzes lelkű hívekre és papokra, létük lenne az egyházmegye lelki megújulásának záloga. „Akarjunk szentté válni, akarjunk nagyszerű keresztények lenni! Ennek az első lépése az Istennel való kapcsolat mélyítése, izzítása. Minden vágyadat Istenre kell irányítani újra és újra, mert mindent a vágyak mozgatnak. A vágyakból születik a gondolat, a gondolatból a tett és a tettekből a szokás” – buzdított a főpásztor.

img1 6

Több tanúságtétel hangzott el a táborban: a program Antal Zsolt atya tanúságtételével indult, aki arról beszélt, mit jelent az életében az imatábor, hogyan járult hozzá ahhoz, hogy felismerje papi hivatását. Fekete Csabáné Márti betegségéről és Istennek köszönt gyógyulásáról beszélt. Simon András grafikus a munkásságában megélt isteni jelenlétről tett tanúságot.

img1 19

A tábor gerincét az evangéliumok feldolgozása jelentette. Voltak vidám, csapatépítést erősítő programok, kézművesség, zarándokút. Be lehetett térni imára a csendes kápolnába, és kiemelt esemény volt a kiengesztelődési est az Oltáriszentség jelenlétében.

img1 1

A tábor lelkivezetője Rumszauer Miklós volt, a záró szentmisét Világos Krisztián mutatta be.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

 
Read 1486 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés