„Szeretlek, mert vagy!” – lelkinapra hívták az Irgalmasság Háza szolgálóit

2023. április 16-án, Irgalmasság vasárnapján tartották a Szent Fausztina Irgalmasság Háza lelkinapját. Az alkalom rózsafüzér imádsággal és zenés dicsőítéssel vette kezdetét, majd Varga László megyéspüspök a szeretetről és a szabadságról beszélt tanításában.

img 004

– A Jelenések könyvében arra hív bennünket a Lélek, hogy térjünk vissza az első szeretethez. Amikor azt érezzük, hogy feltétel nélkül szeretve vagyunk, s úgy szeretnek minket, amilyenek vagyunk, akkor szabadságélményünk van. S fordítva is igaz, amikor szabadnak érezzük magunkat, akkor nagyon könnyű szeretni a másikat és könnyű elfogadni tőle a szeretetet. A legalapvetőbb félelmünk, hogy nem tudunk szeretni, s hogy nem vagyunk szerethetők. Nehezen hisszük el Istennek, embertársainknak és önmagunknak is, hogy tényleg szerethetők vagyunk.

Jézus Krisztus azért jött, hogy felébressze a hitet Isten irántunk való szeretetében. Azért, hogy végre merjünk hinni abban az atyai szeretetben, amely minden feltétel nélkül azért szeret bennünket, mert vagyunk. Egész életünkben arra nevelnek bennünket, hogy szerethetők vagyunk, ha… Ha teljesítünk, felmutatunk valamit, vagy ha rendesebbek leszünk. Van valaki, aki azt üzeni nekünk Jézus Krisztus megtestesülése, halála és feltámadása által, illetve a Szentlélek kiárasztása által, hogy szeretlek, mert vagy! Szeretlek, mert az enyém vagy! Szeretlek, mert te a gyermekem vagy!

img 012

Nem merjük elhinni. Mennyi bizonyítékot soroltunk már fel, hogy szeressen minket az Isten. S hányszor bújtunk el szégyenünkben szeretete elől, mert nem merünk hinni abban, hogy Isten az Irgalom és a Szeretet. Olyan jó lenne, ha ez az Irgalmasság vasárnapja azt az ajándékot hozná kinek-kinek az életében, hogy visszatér az első szeretethez, a szeretet forrásához! – hangsúlyozta a megyéspüspök tanításában.

A tanítás teljes egészében meghallgatható:

A megyéspüspök szavait követő csendes szentségimádáson a jelenlévők Jézusra irányíthatták figyelmüket, majd szentmisével zárult a lelkinap.

Az Irgalmasság Háza egyik alappillére az Imádság Háza szolgálat, mely keddenként szentmisére és gitáros dicsőítésre hívja mindazokat, akik szeretnék megélni a dicsőítő imádságban rejlő egységet. Minden hónap első keddjén a szentmisén is gitáros csoport szolgál. Az alkalmak 18:00 órától kezdődnek a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban.

A Szent Fausztina Irgalmasság Háza szolgálatairól bővebben itt olvashat: https://kaposvar.egyhazmegye.hu/index.php/lelkiseg/irgalmassag-haza

Fotó: Kling Márk

 
Read 764 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés