2023-ban is folytatódik a Családtréner Képzés Egyházmegyénkben

Ahogyan arról már az Egyházmegye honlapján korábban is beszámoltunk, 2022 őszén ismét elindult a Schönstatt Családakadémia képzése, melynek harmadik hétvégéjét töltötték együtt a házaspárok és gyermekeik 2023. március 18-19-én a Porta Pacis Lelkigyakorlatos Házban.

img 001 2

Minden alkalommal a keresztény házasság, a családi élet és a gyereknevelés témájában hangzanak el érdekes és hiteles előadások, melyekről azután a házaspárok kettesben beszélgethetnek, majd nagyobb körben is megoszthatják egymással gondolataikat, tapasztalataikat. Két gondolatébresztő előadás hangzott el, az „Ima a családban” Tóth Robi és Kata tolmácsolásában, valamint Glavák Csaba és Csilla beszélt a konfliktuskezelésről és a vitakultúráról. Ezekből, a rengeteg hasznos tudás és tanács mellett, két fő üzenetet is elvihettek magukkal a házaspárok: „Az együtt imádkozó családok együtt is maradnak” – Mervay Miklóstól és a „Győzni a házasságunk igazának kell és nem az én igazamnak.” – Papp Miklós atyától. Hálával tartozunk a gyerekfoglalkoztatók szolgálatáért a felnőtt programok alatt.

A hétvége programjának állandó része a közös szentmise, melyet ez alkalommal is Pisztora Ferenc családreferens atya mutatott be. A házaspárok nagyböjti lelkületben ünnepelhették Isten jóságát és szeretetét. 

A szervezők és a résztvevők is nagyon nagy ajándékként élik meg azt az erősre szőtt hálót, mely már a harmadik együtt töltött alkalomra kialakult a közösségben. Ez egy olyan erős, mély és hitbéli kapcsolat, mely valószínűleg egy életre meghatározza majd házasságukat, egymás iránti barátságukat. 

Ez a hétvége is a Kaposvári Egyházmegye támogatásának, illetve Radnai István és Márti, valamint Rangits Gábor és Adrienn áldozatos munkájának köszönhetően valósulhatott meg.

Szöveg: Szöllősi Tamás és Nikoletta

Kép: Radnai Kinga

 
Read 515 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés