„jEgyben – készülj a házasságra!” – kezdetét vette a központi jegyesfelkészítés

Február utolsó hétvégéjén tartották a Kaposvári Egyházmegye központi jegyesfelkészítőjének első alkalmát a Kaposvári Püspökségen. Az összesen két hétvégét felölelő képzésre idén mintegy harminc pár jelentkezett.

img 001

A játékos feladatokkal, rövid videókkal, páros és kiscsoportos beszélgetésekkel gazdagított előadásaik során a házasság szentségét több nézőpontból közelítették meg a meghívott előadók, kiemelve annak értékét és a benne rejlő erőt, nem titkolva a közös élet nehézségeit sem.

Az első este a családi légkör témakörét járták körül a jelenlévők, arra keresve a választ, hogy mitől működik jól egy párkapcsolat, s hogy mi különbözteti meg a boldog házaspárokat azoktól a pároktól, akik végül sajnos elválnak. A szombati nap a férfi-női különbségek feltárásával kezdődött, majd a házasság szentségével kapcsolatban szóba kerültek a társas kapcsolatok, az egyének Istenképének formálódása és a vágyak szerepe az ember életében.

img 002

Ezt követően a kommunikációra helyeződött a hangsúly, különös figyelmet fordítva egymás szeretetnyelvének megismerésére, majd a képzés végén a konfliktuskezeléssel kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a párok.

2023.02.27.

Fotó: Kling Márk

 
Read 917 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés