Újjáalakulásának 30. évfordulóját ünnepli a nagykanizsai Szent Imre Kórus

A nagykanizsai Jézus Szíve-templom Szent Imre Kórusa 1993. január 17-én alakult újjá Tóth József Miklós kántor úr vezetésével.

 

img 005

A kezdeti időkben néhány kórustag, akik még az 1948-ban betiltott énekkarban énekeltek, szívesen jöttek a hívó szóra. Köztük volt Csizmadia Ferenc is, aki 1994. szeptemberétől 2000-ig vezette a nagy múltú zenei együttest. 2000. szeptemberében Martonné Németh Mária vezénylésére szólalt meg a kórus. 2018 őszétől Kruppai Tamás kántor úr vezeti az énekkart. Az évtizedek alatt szoros barátságok alakultak, közösséggé kovácsolódott a kórus. Az áldozatos munka, a rendszeres próbák meghozták gyümölcsüket, a színvonalas zenei szolgálatok, minősítő hangversenyek, liturgián kívüli koncertek, lemezfelvételek a hívek szeretetét, megbecsülését hozták, az egyházzene elismerését vívták ki.

img 017

A jubileumi szentmisét a kórus, közben áldozópappá szentelt alapító karnagya, Tóth József Miklós atya mutatta be, Varga László kaposvári megyéspüspök úr elismerő oklevelét Szili Zoltán egyházmegyei zeneigazgató adta át a kórusnak és karnagyának.

Fotó: Szili Zoltán

 
Read 567 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés