„Táruljatok fel, örök kapuk!” – Dr. Petró László református lelkipásztor hirdetett igét az ökumenikus imahét kaposvári záróalkalmán

Az ökumenikus imahét kaposvári záróalkalmát a Nagyboldogasszony-székesegyházban tartották 2023. január 22-én. Az alkalmon Varga Péter plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Dr. Petró László, a Kaposvári Református Egyházközség vezető lelkipásztora hirdetett igét.

img 002

„Vajon Isten nem szolgáltat-e igazságot választottainak, akik éjjel-nappal kiáltanak hozzá?” – Talán mondhatnánk nyugodt szívvel, hogy ez az igeszakasz nagyon is hozzáilleszthető ahhoz az ökumenikus imahéthez, melynek záróalkalmán vagyunk éppen. Hiszen ez az igeszakasz az imádságról szól. Arról a szüntelen imáságról, melyről a krisztushívők hiszik, és bizonyosak abban, hogy Isten az ő minden könyörgésüket meghallgatja. S ha nem is lenne más kapcsolódási pont, akkor is azt lehetne mondani, hogy az 1968-óta rendszeresen, szervezetten, kijelölt témák szerint zajló ökumenikus, egyetemes imahéten igenis az a cél, hogy mindannyian, felekezettől függetlenül hisszük, hogy Isten könyörgést meghallgató Úr, és hisszük, hogy a közös könyörgésnek igenis nagy ereje van – fogalmazott Dr. Petró László vezető lelkipásztor, akinek teljes igehirdetése meghallgatható:

Fotó és videó: Szerafin Zoltán

 
Read 453 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés