„A templom, ahol otthon vagyok” – fotópályázatot hirdet a Kaposvári Egyházmegye

A Kaposvári Egyházmegye „A templom, ahol otthon vagyok” címmel fotópályázatot hirdet az egyházmegye területén élő hittanos gyerekek, fiatalok, felnőttek számára

I. felső tagozat 8. osztály,

II. középiskolás,

III. felnőtt korosztályokban.

Beküldési határidő: 2023. 04. 30.

A pályázat célja:

A Kaposvári Egyházmegye 30 éves fennállásának méltó megünnepléséhez, „A templom, ahol otthon vagyok” címmel, fotópályázatra hívjuk az egyházmegye területén élő hittanos gyerekeket és fiatalokat, valamint a téma iránt érdeklődő felnőtteket. A téma maga a mottó, így a pályamunkával szembeni fontos követelmény: jelenjen meg benne az alkotó saját templomához való kötődése! Személyenként maximum 3 db fotó küldhető be a pályázatra.

Szeretnénk, ha a pályázók alkotásaikon keresztül bemutatnák, miért, hogyan látják szépnek saját templomukat, a templombelsőből milyen különleges művészeti finomságokat tudnak megörökíteni, melyek azok a freskórészletek, szobrok, templomablakok, liturgikus tárgyak, vagy cselekmények, amelyek a hitbeli élmények elmélyítésében segíthetnek. Örülnénk azoknak a fotóknak, melyek a személyes hit megélését vizuális/képi módon tudják ábrázolni. Várjuk a természeti környezetükben különböző évszakokban megörökített templomokat, vagy az egy képen belül apró részletekben bemutatott ilyen volt, ilyen lett alkotásokat. Minden olyan alkotást, mely segít Istenhez közel kerülni, ami megvidámíthatja a lelkünket, vagy ami a lelki otthon meghitt melegét sugározza a szemlélőnek, azt szeretettel és kíváncsian várjuk!

Formai követelmények:

A képen nem szerepelhet olyan elem, amely a fotós kilétére utal. A pl. névvel, vízjellel, vagy logóval ellátott képek az előzsűrizés során automatikusan kiesnek. Abban az esetben, ha a fotókon felismerhető személyek szerepelnek, az IDE KATTINTVA letölthető írásos beleegyező nyilatkozatot kérjük a pályázathoz csatolni!

Képfelbontás

A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású képpel lehet pályázni. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 1067 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 8000 pixelt. Az ezen értékhatárokon kívül eső képek az előzsűrizés során automatikusan kiesnek.

Kép formátum és méret

Pályázni kizárólag JPG (Joint Photographic Experts Group) formátumú képpel lehet. A képtömörítési minőség 90-100% legyen.

Kép elnevezése (fájlnév)

A feltöltött kép fájlneve egyezzen meg a kép címével – helyszín és dátum nélkül (ékezetek nélkül!)

Pl: vezeteknev_keresztnev_a_fenykep_cime

Képaláírás

A képekhez az e-mailes beküldéskor rövid leírás, vagy képaláírás beküldhető, de nem kötelező.

Beküldés: A pályamunkákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre az alábbi mentett formában kérjük beküldeni.

A tárgymezőbe kérjük beírni: Fotópályázat 2023


Az ADATLAPOT, kiskorúak esetén a SZÜLŐI BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT, felnőtt alkotóknál a BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT kérjük a levélhez csatolni!

Díjak:

Minden pályázó oklevelet kap. A zsűri által kiemelt alkotások kiállításra kerülnek a 30 éves jubileumi ünnepségen, ahol kategóriánként a legszebb alkotásokat a zsűri tárgyjutalommal is díjazhatja.

Ünnepélyes díjkiosztó: 2023. 05. 27., Kaposvári Egyházmegye 7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb felvilágosítás kérhető:

Farkasné Magyar Anikótól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Örömteli alkotást kívánunk! ?

 

Letölthető dokumentumok:

Adatlap (mindegyik kategória esetében)

Szülői beleegyező nyilatkozat (I-II. kategória esetében)

Beleegyező nyilatkozat (felnőtt kategória esetében)

Fotopalyazat

 
Read 1007 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés