„A templom, ahol otthon vagyok” – rajzpályázatot hirdet a Kaposvári Egyházmegye

A Kaposvári Egyházmegye „A templom, ahol otthon vagyok” címmel rajzpályázatot hirdet az egyházmegye területén élő hittanos gyerekek, fiatalok, felnőttek számára alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt korosztályokban. A pályamunkákat március 31-ig várjuk a bejegyzésben olvasható módon.

A pályázat célja:

A Kaposvári Egyházmegye 30 éves fennállásának méltó megünnepléséhez, „A templom, ahol otthon vagyok” címmel művészeti alkotópályázatra hívjuk az egyházmegye területén élő hittanos gyerekeket és fiatalokat, valamint a téma iránt érdeklődő felnőtteket. A téma maga a mottó, így a pályamunkával szembeni fontos követelmény: jelenjen meg benne az alkotó saját templomához való kötődése!

Szeretnénk, ha a pályázók bemutatnák alkotásaikon keresztül, miért, hogyan látják szépnek saját templomukat, a templombelsőből milyen különleges művészeti finomságokat tudnak megörökíteni, melyek azok a freskórészletek, szobrok, templomablakok, amelyek a hitbeli élmények elmélyítésében segíthetnek. Várjuk a természeti környezetükben különböző évszakokban megörökített templomokat, vagy az egy képen belül apró részletekben bemutatott ilyen volt, ilyen lett alkotásokat. Minden olyan alkotást, mely segít Istenhez közel kerülni, ami megvidámíthatja a lelkünket, vagy ami a lelki otthon meghitt melegét sugározza a szemlélőnek, azt szeretettel és kíváncsian várjuk!

Formai követelmények:

Az alkotást A/4-es méretben, papírra kérjük elkészíteni, keret nélkül, hátoldalán jeligével ellátva. A kép semmilyen alkotóra utaló információt nem tartalmazhat! A rajzok elkészítéséhez használható eszközök: filc, tempera, olaj, akril, vízfesték, por- vagy pasztellkréta, illetve ezek kombinációja. Minden pályázó csak egy alkotást nyújthat be!

Beküldési határidő: 2023. 03. 31.

Beküldés:

Kérjük a jeligével ellátott rajzokat összehajtás nélkül tegyék borítékba, majd egy kisebb méretű, ugyanazon jeligével ellátott borítékba tegyék az ADATLAPOT, kiskorúak esetén a SZÜLŐI BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT, felnőtt alkotóknál a BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT. A pályázati anyagot 2023. 03. 31-ig postai úton kérjük beküldeni a következő címre: Kaposvári Egyházmegye, 7400 Kaposvár, Zárda u. 4. A borítékra írják rá a pályázati mottót: „A templom, ahol otthon vagyok”.

Díjak:

Minden pályázó és felkészítő hitoktató/felkészítő tanár elismerő oklevelet kap. A zsűri mind a négy korosztályban 3-3-3 arany, ezüst, bronz minősítéssel és 1 különdíjjal jutalmazza az alkotásokat. A legszebb alkotások bekerülnek a Kaposvári Egyházmegye 30 éves ünnepségére tervezett antológiába, karöltve a hasonló témájú irodalmi pályázat figyelemre méltó írásaival együtt. Az antológiába került művészeti alkotók kedvezményesen vásárolhatnak a könyvből.

Ünnepélyes díjkiosztó: 2023. 05. 27., Kaposvári Egyházmegye 7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb felvilágosítás kérhető:

Farkasné Magyar Anikótól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Örömteli alkotást kívánunk! ?

 

Letölthető dokumentumok:

Adatlap (mindegyik kategória esetében)

Szülői beleegyező nyilatkozat (I-III. kategória esetében)

Beleegyező nyilatkozat (felnőtt kategória esetében)

img 001

 
Read 1173 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés