Kilenc hónapon át egy magzatért

Lelki adoptálók egyházmegyei találkozóját tartották a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban 2022. december 28-án. A szentmise keretében tettek fogadalmat mindazok, akik vállalták, hogy kilenc hónapon át naponta imádkoznak egy veszélyben levő magzatért. Voltak, akik már nem az első gyermekért kezdték el ezt a nemes imaszolgálatot, valamint olyanok is, akik most találkoztak először a lelki adoptálással.

img 001

A találkozón Varga Péter esperes plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Udvardy Márton és Udvardyné Tóth Lilla, a Kaposvári Egyházmegye életvédő referensei beszéltek röviden a lelki adoptálás hátteréről és módjáról. Az est folyamán több tanúságtétel is elhangzott, mely mind azt erősítette meg, hogy mekkora ereje van az imának. A résztvevők hallhattak arról is, hogyan alakult új közösség a lelki adoptálás kapcsán, valamint, hogy miként készítette az Úr kilenc hónapon át egy család lelkét az örökbefogadott gyermek érkezésére. Ezután Udvardy Márton buzdító szavakat intézett a jelenlévőkhöz, kiemelve az idősek szerepét és jelentőségét a kisebb és nagyobb közösség életében. Ahogyan a 92. zsoltár is fogalmaz: “Öregségükben is gyümölcsöt teremnek”.

Ezt követően a megjelentek közösen mondták el a lelki adoptálás napi imáját és a tized rózsafüzért. Megható pillanata volt a találkozónak, amikor Varga Péter esperes atya és Matykó Árpád állandó diakónus külön áldásban részesítette az életvédő referenseket és munkájukat. A jelenlévők a Kaposvári Egyházmegye számos pontjáról érkeztek, többségében Gölle, Fonó, Kisgyalán, Kaposvár, Kaposfüred, Csurgó, Somogydöröcske és Pincehely településekről. A szentmise előtt minden résztvevő egy kis ajándékot kapott a szervezőktől.

img2

Aprószentek ünnepéhez kapcsolódva Varga Péter kiemelte, hogy a mai napon szeretnék felhangosítani azoknak a gyermekeknek a hangját, akiket nem engedtek megszületni. Az egyház szentként tiszteli őket, mert bár szavukkal nem vallhatták meg Krisztust, mégis helyette haltak meg. Másnak a gyűlölete, zsarnoksága, kénye-kedve miatt. Az esperes atya ugyanakkor hangsúlyozta, hogy amikor kimondjuk, hogy az abortusz halálos bűn, tesszük ezt annak tudatában, hogy van bűnbánat és megbocsátás. Jézus Krisztus elhozta számunkra a kiengesztelődés lehetőségét.

A szentmise keretében több testérünk tett ünnepélyes fogadalmat, hogy kilenc hónapon át imádkozik egy veszélyben levő magzatért. Az esemény szerény agapéval zárult, ahol lehetőségük volt a különböző településről érkezőknek ismerkedni, kötetlenül beszélgetni is.

Forrás és fotó: Joppé Evangelizációs Központ

 
Read 446 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés