„Jöjj el édes Üdvözítőnk!” – adventi lelki nap Tabon

Advent harmadik vasárnapját követően lelki napot tartottak a tabi Szent Gellért Katolikus Iskola és Óvodában. Az ünnepről Nyulné Németh Erika tanító, hitoktató beszámolóját adjuk közre.

320226838 2035810023291231 7768772170706402202 n

A reggelt Sifter Gergely helyettes esperes, plébános gondolatébresztő szavaival indítottuk. Hívtuk a Szentlelket, hogy ebben a szent időben erősítsen meg bennünket türelemben, szeretetben.

Délelőtt a kisebbek Dr. Stift Zoltán – Angelico atya rajzos, énekes előadásán vettek részt. Szájtátva hallgatták az atyát. Csillogó szemmel figyelték, milyen ügyesen, kreatívan festi meg Jézus életének egyes állomásait. A másik csoport Fülep Benedek művész úr bemutatója során különféle furulyával, a citerával és a gitárral ismerkedett meg. Vidáman énekelték az ismerős, karácsonyt idéző dallamokat. Később tüzetesen megvizsgálhatták, kipróbálhatták a hangszereket is.

Eközben a felső tagozatos gyerekek Bognár Tamás atya modern felfogású adventi elmélkedését hallgatták meg. Jókat derültek a lelkes atya korosztályuknak szóló megfogalmazásain. A nagyobbak másik két osztálya kézműves foglakozáson kedves adventi idézettel díszített üdvözlő lapokat készített.

20221212 112235

Az ünnepi szentmisén felemelő érzés volt látni, ahogy a 14 pap közösen mutatta be a szentmiseáldozatot. Tamás atya interaktív prédikációja megérintette a gyerekek és a felnőttek szívét egyaránt.

Délután az alsósok Luca napi búzát ültettek, adventi képeslapot készítettek. Tovább hangolták szívüket, lelküket az ünnepre. A nagyok csapatokba rendeződve adventi vetélkedőn mérték össze tudásukat.

Remélem, megértették a kisebbek és a nagyobbak is, hogy nemcsak az adventben fontos a megértés és egymás támogatása. Bízom benne, ahogy a várakozás egyre növekszik bennük, úgy „hatalmasodik el” a szívükben az öröm, a szeretet. Szeretném, ha a gyerekek örülnének mindannak, amijük van. Ha figyelnek Isten bíztató szavára, akkor Ő megmutatja nekik, merre találják az örömöt.

Erre utal szent Pál is: „Örüljetek az Úrban szüntelenül, újra mondom, örüljetek, mert az Úr közel van" (Fil 4,4)

Írta: Nyulné Németh Erika- tanító-hitoktató

 
Read 521 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés