Találkozóra hívják a lelki adoptálókat

Lelki adoptálók egyházmegyei találkozója lesz december 28-án a Kaposvári Székesegyházban. A találkozó célja, hogy megerősítsük, megismerjük egymást, hogy találkozzunk és közösen imádkozzunk.

A programot a Kaposvári Egyházmegye életvédő referensei szervezik azzal a szándékkal, hogy akik küzdenek a fogadalmukban, vagy akik kitartanak, egymást megismerjék és megerősítsék. Akik eddig nem vállaltak ilyen szolgálatot, itt találkozhatnak vele, megismerhetik, és ha úgy érzik, hogy Isten hívja őket, bekapcsolódhatnak, s közösen fogadalmat tehetnek az elkövetkező kilenc hónapra.

Szeretettel várjuk akár csoportosan is azokat, akik az egyházmegye távolabbi településeiről érkeznek. A program végén egy szerény agapéval igyekszünk hozzájárulni, hogy épségben hazaérhessenek.

A Lelki adoptálók találkozója keretében lesz tanúságtétel, buzdítás, közös imádság, melyet szentmisével koronázunk meg. A szentmise keretében tehetnek fogadalmat, akiknek már letelt a kilenc hónap, valamint azok is, akik most találkoznak először a lelki adoptálással.

A program 16:30-kor kezdődik és várhatóan 20 óra körül ér véget. A szentmise 18 órakor lesz. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
További információkat elérhetőségeinken kaphattok.

lelki adoptálás egy olyan elköteleződés, ahol vállaljuk, hogy kilenc hónapon keresztül minden nap imádkozik egy megfogant, de veszélyben lévő magzatért. A lelki adoptálás művébe való bekapcsolódás, egy – egyedül csak Isten előtt ismert – gyermek lelki szüleivé tesz bennünket. Ez az elköteleződés 9 hónapon keresztül, naponta körülbelül 10 percet vesz igénybe, de hisszük, hogy életeket menthetünk vele. Egy rövid kötött imádság és egy tized rózsafüzér az alapja. Természetesen bárki vállalhat más lemondást, böjtöt, imádságot is ezek mellé.

Forrás: Joppé Evangelizációs Központ

lelki adoptalok

 
Read 408 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés