Évzáró ünnepségre hívta a szolgálókat a Plébániai Unió

A kaposvári Plébánia Unió közösségében szolgálatot teljesítő hívek együtt ünnepeltek és adtak hálát a 2022-es évért december 10-én, szombaton. A közösség lelkipásztorai az összesen huszonegy településen különböző szolgálatokban (sekrestyések, kántorok, imacsoportvezetők, zenekarok, plébániai csoportok, stb.) résztvevőket hívták egy közös számadásra és hálaadásra, melyen közel százan vettek részt.

img 002A nap tíz órakor egy összefoglaló és buzdító előadással indult a Kaposvári Püspökség nagytermében. Kisiván Csaba atya kiemelte, hogy nagyon sok mindenért és nagyon sok mindenkinek tartoznak hálával a Jóisten után. Hangsúlyozta, hogy az Egyház, és benne a helyi közösség minden tagja értékes és fontos része Krisztus Testének. A közösségben együtt, egymásért és egymásban szolgáljuk Istent.

A 2022-es év főbb eseményeit sorra véve fejezték ki köszönetüket a lelkipásztorok. Majd ezt követően Csaba atya arra buzdította a jelenlévőket, idézve Ferenc pápát, hogy továbbra is vegyék ki részüket a plébánia evangelizációs és missziós küldetéséből, mert ez nélkülük nem lehet eredményes: „A plébánia minden tevékenységével arra bátorítja és neveli tagjait, hogy az evangelizáció tevékeny szerepvállalói legyenek.” (EG 28.)

img 006

Ezt követően Péter atya, Zsolt atya és Csaba atya közösen celebráltak hálaadó szentmisét a Székesegyházban, melyen erősen tapasztalható volt a közösség ereje és hite a felhangzó feleletekben és a zengő énekben. A szentmise végén került sor a „Plébániai Unió Szolgálatáért” díjak kiosztására. Olyan személyek kerültek a díjazottak közé, akik az elmúlt évben, években kiemelkedő módon járultak hozzá szolgálatukkal a közösség életéhez. A lelkipásztorok kiemelték, hogy a jelenlévő közel 100 emberből ezt a díjat mindenki megérdemelné  – és szeretnék is hagyományteremtő módon évről évre kiosztani – de mint minden hasonló díjnál, itt is ki kellett választani konkrét személyeket, akiknek ebben az évben ilyen különleges formában is elismerik munkájukat, szolgálatukat.

A 2022-es év díjazottjai: Bakterné Magyar Margit, Radnai István és Márta, Gyürüsi Vince, Mercz Tibor és Ibolya, valamint Gyürüsi Zsolt voltak. A hálaadó nap programja egy kötetlen ebéddel és az ünnepi torta elfogyasztásával zárult.

 
Read 812 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés