A Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba látogatott Varga László megyéspüspök

2022. december 11-én Varga László megyéspüspök látogatott el a Nyitott Kapu Hajléktalan Gondozási Központba. A látogatás alkalmával a főpásztort elkísérték az ÉLSZ imacsoport tagjai és barátai, akik zenével, prózával és szeretetvendégséggel készültek.

img 001

– Az Isten azért jött el közénk, mert rá akar venni bennünket a szeretetre. Erről szól a karácsony. Az Isten azért jött el közénk, hogy az embert rá tudja venni a szeretetre. A gonoszságra nem kell rávenni, mert dől belőle, ha nem vigyáz. A szeretetre viszont rá kell venni, s ezért egy nagyon pici csecsemőként jött közénk. A csecsemőtől senki nem fél. ha lovon jött volna, állig fegyverben, vagy karddal, akkor mindenki félt volna tőle. De úgy döntött, hogy egy pici csecsemőként jön el a világra, Betlehembe.

img 007

Istentől nem kell félni. Akinek van gyermeke, vagy unokája, ő már átélte, hogy a ott van egy kisbaba, aki nem csinál semmit, s mégis mozgatja a világot. Mindenki körülötte mozog, s valahogyan szeretni akarja. Előcsalja belőlünk a szeretetet. Még a nagyon nehézsorsú, keményszívű embereket is meg tudja lágyítani egy pici csecsemő, aki azt várja, hogy valaki szeresse. Az Isten így jött közénk, előcsalva az emberekből a szeretetet, amely ott van bennetek. Azt kívánom, hogy ne múljék el ez a karácsony anélkül, hogy a Jóisten elő ne csalná a szívetekből a szeretetet – fogalmazott a megyéspüspök, aki hozzátette: januártól kezdve havonta ellátogat a Központba, hogy ott meghallgassa a lakókat, s beszélgessen, imádkozzon velük.

Fotó: Kling Márk

 
Read 418 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés