„Szent Mártonnak ünnepén égő lámpást viszek én...” – Szent Márton ünnepe a Szent Margit Katolikus Óvodában

Tours-i Szent Márton ünnepéhez kapcsolódóan különböző játékokkal és lelki programokkal várták az óvodás gyermekeket a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodában. Takács Orsolya intézményvezető beszámolóját adjuk közre.

DSC00138

Hagyományainkhoz híven ebben az esztendőben is megismerkedtek óvodásaink Szent Márton életével, lámpást készítettek, libás játékokat, énekeket tanultak a hét folyamán. Pénteken a szülőkkel, családokkal együtt a Szent Margit-templomba mentünk, lámpásainkkal a fényt vittük a városba, mely Krisztus szeretetének, illetve Szent Márton jócselekedeteinek a jelképe.

Szeretnénk, ha mindannyian ilyen apró lángokká válnánk ott, ahol élünk, s fénylene, ragyogna minden jócselekedetünk. A templomba menet a plébánia hittanosai csatlakoztak hozzánk a hitoktatók vezetésével. Az óvodapedagógusok Szent Márton életének egy-egy jelenetét adták elő, melyet a gyerekek által jól ismert dalok színeztek.

DSC03574

Sárközi Béla diakónus egy történetet mondott, majd áldást adott a jelenlevőkre. Együttlétünket zsíros kenyerezés és teázás zárta.

Istennek legyen hála, hogy ilyen sokan együtt tudtunk ünnepelni!

Forrás: Szent Margit Katolikus Óvoda
Fotó és videó: Szerafin Zoltán

 

 
Read 501 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés