Kisbuszt adományozott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egy kárpátaljai iskolának

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) évek óta támogatja a kárpátaljai magyarság oktatásában, nevelésében meghatározó szerepet betöltő karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumot. Az MKPK korábban már adományozott egy járművet az intézménynek, november 11-én pedig egy újabb kisbuszt kapott a középiskola.

IMG 3994

Már a háború kitörése előtt is nehéz helyzetben volt az iskola, hiszen diákjainak jelentős része messzebbről érkezik az intézménybe, és a tömegközlekedés hiányosságai miatt számos diák nem tudja önállóan megoldani, hogy iskolába járhasson.

Az intézmény jelenleg 68 tanulójának szállításáról gondoskodik nap mint nap. Ezek az utazások három fő irányból valósulnak meg, ezért a líceum korábban három darab, egyenként 20-25 fős buszt bérelt, ám ez hatalmas anyagi terhet jelentett. A költségek csökkentése érdekében az MKPK 2019-ben egy kisbuszt adományozott az iskolának. A háború kitörését követő még nehezebb gazdasági és társadalmi körülményekre való tekintettel az MKPK most ismét egy jármű adományozása mellett döntött, amely 21 fő szállítására képes.

DSC 0030

A 21 millió forintból megvásárolt kisbuszt november 11-én vette át a líceum. Az átadási ünnepségen Demkó Ferenc, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye magyar ajkú hívekért felelős helynöke és Tóth Jenő atya, a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum intézményvezetője, valamint az intézmény diákjai és munkatársai vették birtokba az új járművet.

Forrás és fotó: MKPK Sajtóosztály

DSC 0026

 
Read 298 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés