Áldás a végzős szalagokra - Nagyboldogasszony Iskolaközpont Kaposvár

2022. október 6-án Varga László megyéspüspök megáldotta a Nagyboldogasszony Iskolaközpont végzős tanulóinak szalagjait.

img005

– Ha kitűzitek, akkor vállaljátok fel! Ha felvállaljátok, akkor váljatok jellé! – buzdította prédikációjában a fiatalokat a főpásztor. – Ezek a szalagok azt jelzik, hogy ti a Nagyboldogasszony Gimnázium diákjai voltatok sok-sok éven át. Ha visszagondoltok az elmúlt évekre, vállaltátok-e, hogy ti ennek az iskolának vagytok a tanulói? Ha vállaltátok, milyen érzésekkel tettétek?

Nagyon sokan álmodnak tökéletes iskoláról. Jelentem, nincs. Tökéletes tantestületről. Jelentem, nincs. És tökéletes szülőkről. Jelentem, nincsenek. Emberek vannak, akik megpróbálnak valami szépet, jót és igazat. Ezért bármikor, bárhol felvállalható ez az iskola is minden tanárával, örömével, sikerével és küzdelmével.

img013

Olyanná vált az elmúlt négy évben, amilyenné ti formáltátok, hisz ti is tagjai vagytok ennek az iskolának. Életetek, tudásotok, viselkedésetek fontos része annak, hogy milyen a Nagyboldogasszony Gimnázium. Ha rosszat láttatok, akkor győzzétek le a rosszat jóval. Teljesen feleleges szidni a sötétséget másokban, vagy magatokban. Az csak sötétség marad. Ha azt akarod, hogy a sötétség, amit látsz világossággá váljon, akkor győzd le magadban jósággal és a világossággal. Vállaljátok fel, hogy ti ennek a gimnáziumnak vagytok tanulói. Ha felvállaltátok, hiszen ez a szalag jelzi, hogy hová tartoztok, akkor váljatok jellé. Ennek az iskolának missziós küldetése van! – fogalmazott szentbeszédében a megyéspüspök.

A teljes szentmise megtekinthető:

Fotó: Kling Márk
Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 688 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés