„Jó itt nekünk együtt lenni!” – családi napot szervezett a Tabi Egyházközség

2022. szeptember 24-én családi napot szerveztek a Tabi Egyházközségben. Az alkalomról Nagy-Kálsecz Mariann, a tabi Szent Gellért Katolikus Iskola és Óvoda intézményvezetőjének beszámolóját adjuk közre.

img001

„…Összegyűltünk szent nevedben. Jézus, jöjj ma közénk” – énekelte közösen a gyerekek és a pedagógusok énekkara Molnár Ferenc Caramel dalát 2022. szeptember 24-én, Szent Gellért püspök, vértanú és intézményünk védőszentjének liturgikus ünnepén.

Sifter Gergely, tabi helyettes esperes-plébános szervezésével már évek óta hagyománnyá vált a Családi nap. Azonban a közös álmunk az volt, hogy az iskola-óvoda, az Egyházközség és a Karitász csoport egységet alkotva, egy élményekkel teli napot nyújtson minél több család számára. Fő célunk továbbra is, hogy „KÖZÖSSÉGBEN, EGYSÉGBEN, VONZÁSBAN” tegyünk tanúságot.

Az idei évben Bábonymegyer község adott otthont a Családi napnak, ahol közel háromszázan voltak jelen. A gyerekeket számos program várta: légvárak, lufihajtogatás, akadálypálya, csillámtetoválás, arcfestés, kézműveskedés és íjászat. A legjobban teljesítő csapatok ajándékot és oklevelet kaptak.

img011

A hagyománnyá vált főzőversenyre tíz csapat jelentkezett. Köztük voltak szülők, helyi nyugdíjasok, osztályközösségek, dadusok, családok. A zsűri nehezen tudott rangsorolni, hiszen finomabbnál finomabb ételek készültek a jó hangulat mellett.

A rendezvényre látogatókat ebéddel kínáltuk, mintegy százhetvenöt adag ételt fogyasztottunk el közösen. A főzőverseny eredményhirdetése után a gyerekek „Ki mit tud?” fellépése szórakoztatta a közönséget. Versekkel, tánccal, rappel, furulyadarabbal és tányérpörgetés műsorszámokkal készültek a megmérettetésre. A napot a Megarox Társulat zenés műsora zárta.

img009

Nagy öröm számunkra, hogy a tabi Szent Gellért Katolikus Iskola és Óvoda közel három évtizede töretlenül működik, és egyre több család érzi úgy, hogy ehhez a közösséghez szeretne tartozni.

„Azt gondolom, hogy ez a fajta előrelépés és útmutatás ma is biztos jel azok számára, akik közelednek és valami utat kijelölnek saját maguk számára” – mondta beszédében Gergő atya.

Az idei mottónkat – Jó itt nekünk együtt lenni! – mindannyian megélhettük ezen a csodálatos napon és azt tervezzük, hogy több ilyen kezdeményezésnek is otthont adunk a jövőben.

Fotó: Utolsó Vacsora Plébánia Tab

 
Read 1097 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés