„A szerencse jön is, megy is…” de Jézus velünk marad mindig! – Cigány Ifjúsági Találkozó Bárdudvarnokon

2022. szeptember 17-én, szombaton tartották a Kaposvári Egyházmegyei Cigány Ifjúsági Találkozót Bárdudvarnokon. A Somos László kaposfői plébános és a Kaposfői Szent Erzsébet alapítvány által szervezett találkozóra az egyházmegye számos pontjáról, és még határain túlról is érkeztek csoportok.

img011

– Az idei év jelmondatát a 36. zsoltárból választottuk: „Mert nálad van az élet forrása.” –mondta el Visnyei Gábor szervező. – E bibliai rész köré szerveztük a nap programját, melyben rengeteg játék, előadás, zene és ebéd is várja a gyermekeket. A délutáni, állomásos játék alkalmával a gyermekek kapnak egy borítékot, melyben kuponokat találnak, ezekkel az egyes állomásokon nevezhetnek a játékokra. Ha nyernek, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak: füzeteket, tisztasági csomagokat és édességeket is kaphatnak jutalmul – emelte ki Visnyei Gábor.

img010

– A Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve látogattunk el a találkozóra, tizenegy gyermeket hoztunk magunkkal – mondta el Bikádi Zsuzsa hitoktató, aki a Pécsi Egyházmegyéből érkezett a gyermekekkel. Hozzátette: a gyermekekben nagy a hitéleti és vallásos érdeklődés, ezért fontosnak tartotta, hogy a mai alkalomra ellátogassanak.

Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület elnöke is csatlakozott a találkozóhoz az egyesület által mentorált gyermekekkel. – Azt gondolom, hogy kötelező átadnunk a fiataloknak a keresztény értékeket. Fontos tudniuk, hogy Isten él bennünk, aki soha sem hagy el minket. Fontos, hogy tudatosítsuk ezt a gyermekekben – hangsúlyozta Bogdán Imre, majd hozzátette: a tanulásban való segítségnyújtás mellett kiemelten fontos, hogy a gyermekek lelki programon is részt vegyenek.

img003

A délelőtt folyamán Varga László megyéspüspök is ellátogatott a találkozóra, aki mesével készült a gyermekek számára.

Fotó: Kling Márk
Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 546 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés