Napközis nyári tábort szerveztek Zákányfalun

Július végén napközis nyári tábort szervezett a zákányfalui Keresztelő Szent János Plébánia közössége. Az egy héten át tartó táborban mintegy húsz gyermek vett rész, szinte minden korosztályból.

 img005

Reggelenként tanmesével kezdték a napot, majd a meséről való beszélgetést követően rajzos formában dolgozták fel a hallottakat. Délelőttönként kézműves foglalkozással és társasjátékokkal készültek a szervezők, majd az ebéd utáni pihenést követően mozgásos dicsőítő énekeket énekeltek a táborozók. A kánikulában enyhülést nyújtott a párakapu és a vízipisztoly csata, melyet nagyon élveztek a gyermekek.

A hét közepén kirándulni indultak a táborlakók, akik a Kányavári-sziget csodás, nyugodt környezetében túráztak, majd a nap végén fagylalttal hűsítették magukat egy helyi cukrászdában. A hét folyamán aerobic foglalkozáson is részt vettek a gyermekek, majd a gyékényesi strandra látogattak el, ahol már több szülő is csatlakozott a közösséghez.

img008

A tábor utolsó napjának délutánján zenés szórakozással készültek a szervezők, ahol igyekeztek finom ételekkel, ropogtatni valóval és üdítővel kedveskedni a gyermekeknek. Jól összekovácsolódott csapat alakult ki a hét során, ahol a nagyobbak rengeteget segítettek a kisebbeknek, felnőtteknek egyaránt. A tábor utolsó napján szomorúan állapították meg, hogy a tábor hete véget ért, azonban már többen jelezték, hogy a jövő évi táborban is szeretnének részt venni.

Forrás és fotó: Keresztelő Szent János Plébánia Zákányfalu

 
Read 422 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés