Irodalmi palyazat 3vA Kaposvári Egyházmegye „A templom, ahol otthon vagyok” címmel irodalmi pályázatot hirdet az egyházmegye területén élő hittanos gyerekek, fiatalok, felnőttek számára

I. alsó tagozatos,

II. felső tagozatos,

III. középiskolás,

IV. felnőtt korosztályokban. 

Beküldési határidő: 2023. 01. 30.

 

A pályázat célja:

A Kaposvári Egyházmegye 30 éves fennállásának méltó megünnepléséhez, „A templom, ahol otthon vagyok” címmel irodalmi alkotópályázatra hívjuk az egyházmegye területén élő hittanos gyerekeket és fiatalokat, valamint a téma iránt érdeklődő felnőtteket.
A téma maga a mottó, így a pályamunkával szembeni fontos követelmény: jelenjen meg benne az alkotó saját templomához való kötődése!
Néhány ötlet: az alkotó saját élményalapú írásával bemutathatja a plébániai közösséget, a templomot, a hitét, kapcsolódhat az írás egy plébániai közösségi ünnephez, egyházi ünnephez, a liturgia bármelyik részéhez. Ha megtörtént eseményről szól az írás, a templom neve megjelenhet a műben, de a szereplők nevét kérjük, változtassák meg! Várjuk azon kortalan írásokat is, melyek akár századokkal ezelőtti eseményekről szólnak, de ugyanakkor van a jelenben is kapcsolódási pontjuk. Minden olyan írást, ami személyes, ami tanúságtétel, ami örömet sugároz, ami a templomhoz kötődik, és lelkesít, segít szeretni vagy jobbá válni, várjuk szeretettel és nagy kíváncsisággal.

 

Műfaji és formai követelmények:

A beküldött alkotások műfaja lehet: vers, ima, elbeszélés. Formai követelmény: A/4-es méret, Word formátum, Times New Roman betűtípus, 1,5 sortávolság, sorkizárt szerkesztés. A követelmények szerint az elbeszélés 2-4 oldal, a vers/ima 1 oldal terjedelmű lehet.

Mind a négy korcsoportban bármelyik műfajt (elbeszélés, ima, vers) lehet választani, de műfajonként csak 1 alkotás adható be, vagyis személyenként akár 3 művel is lehet pályázni! Pályázati díj nincs.

 

Beküldés: A pályamunkákat Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre az alábbi mentett formában kérjük beküldeni:

Mű címe_szerző neve_korcsoport_kategória

Pl.: Az én templomom_Okos Elemér_felnőtt_ima

A tárgymezőbe kérjük beírni az alkotó nevét és kategóriáját: pl. Okos Elemér felnőtt korcsoport.


Az ADATLAPOT, kiskorúak esetén a SZÜLŐI BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT, felnőtt alkotóknál a BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT kérjük a levélhez csatolni!

 

Díjak:

Minden pályázó és felkészítő hitoktató elismerő oklevelet kap. A zsűri által kiemelt alkotások bekerülnek a Kaposvári Egyházmegye 30 éves ünnepségére tervezett antológiába, karöltve a hasonló témájú rajzpályázat díjazott alkotásaival együtt. Kategóriánként a zsűri különdíjjal jutalmazhatja a legkiválóbb alkotásokat. Az antológiába került szerzők a tiszteletpéldány mellett kedvezményesen vásárolhatnak további példányokat az antológiából.

 

Ünnepélyes díjkiosztó: 2023. 05. 27., Kaposvári Egyházmegye 7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb felvilágosítás kérhető:

Farkasné Magyar Anikótól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Örömteli alkotást kívánunk! 😊

 

Letölthető dokumentumok:

Adatlap (mindegyik kategória esetében)

Szülői beleegyező nyilatkozat (I-III. kategória esetében)

Beleegyező nyilatkozat (felnőtt kategória esetében)

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés