modszertani palyazat 2023 plakatA Kaposvári Egyházmegye „Szent László öröksége” címmel

módszertani pályázatot hirdet egyházmegyénk 30 éves alapításának emlékére hitoktatói számára.

A pályázat célja:

Egyházmegyénk védőszentjének hitbeli példaadását megidézve, „Szent László öröksége” címmel módszertani pályázatot hirdetünk egyházmegyénk 30 éves alapításának emlékére, hitoktatóink és tanítványaik számára. A pályázat során olyan részletesen kidolgozott projekt-munkákat várunk a hitoktatóktól, melyek egy adott évfolyamon, egy adott csoportban változatos módszerekkel Szent László, mint egyházmegyénk védőszentjének bemutatását, életének, legendáinak feldolgozását célozzák meg. A projekt lehet egy-több napos, egy-több hetes is, attól függően, ki, milyen korosztálynak, évfolyamnak, közösségnek szervezi a tevékenysége(ke)t. Szeretnénk, ha a gyerekeknek élményszerű lenne a hittanórá(ko)n, foglalkozás(ok)on a Szent Lászlóval való találkozás, a hitoktatók több fajta módszerrel, és játékosan dolgoznák fel tanítványaikkal az ismeretanyagot.

Formai és tartalmi követelmények:

Fontos, hogy

- csak olyan, már meglévő hittancsoport vegyen részt a projektben, aki az adott hitoktató (projektvezető) órarendjében a 2022/2023-as tanévben már szerepel,

- csak megvalósult projektet lehet a pályázatra beküldeni, melyet gyermekek arcát nem tartalmazó fotókkal is igazolni tud a pályázó. (Olyan projekttervet, melyet nem valósítottak meg, kérjük, ne küldjenek be a pályázatra!)

A pályázat formája: dolgozat, terjedelem 5-10 A/4-es oldal (mellékletek nélkül), 12-es betűméret, 1,5 sortávolság, sorkizárt szerkesztés, Times New Roman betűtípus.

A pályázat tartalmi részének követelményei:

Jelenjen meg a dolgozatban:

- a csoport bemutatása (korosztály, összetétel, előzetes tudás stb.), csoportválasztás indoklása (miért azt az adott csoportot választotta a hitoktató a projekthez), a projekttel elérhető célok, illetve várható eredmények az adott gyermekközösségben;

- a projekt részletes leírása (javasoljuk a táblázatos elrendezést), benne a tevékenységek ütemezését, a megvalósuláshoz szükséges eszközök, módszerek bemutatását, hitoktatói, tanulói tevékenységeket;

- a projekt értékelését, eredményeket, a kezdeti és várható céloknak az eredményekkel való összevetését.

- Kérjük, a mellékletben elhelyezett fotókkal igazolják az egyes folyamatok megvalósulását! (Fotó csak a mellékletben szerepelhet!)

- A résztvevő gyerekek véleménye is megjelenhet a dolgozatban (viszont ebben az esetben kérjük, a gyerekek nevét a dolgozatban ne tüntessék fel!).

- A tartalomjegyzék megjelenhet a dolgozat elején vagy a végén is.

Beküldés:

A pályázatokat személyesen, vagy postai úton tudjuk fogadni, jeligével ellátott, lezárt borítékban. A pályázat mellé, a választott jeligével ellátott kisebb borítékba kérjük tenni a kitöltött és aláírt Pályázati adatlapot. Hiányos pályázat esetén hiánypótlásra külön értesítést nem küldünk. Hiányos pályázat esetén a pályamunka érvénytelen lesz, ezért kérjük, alaposan olvassák el a pályázati kiírást. A pályázaton csak a választott jelige jelenhet meg, kérjük, a pályázó neve ne kerüljön rá a pályamunkára!

Beküldési cím: Kaposvári Egyházmegye 7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

A borítékra kérjük ráírni: „Szent László öröksége”.

Beküldési határidő: 2023. április 30.

Nyeremények, díjak:

Minden hitoktató oklevelet, a projektekben részt vevő gyerekek Szent Lászlóval kapcsolatos emléktárgyat kapnak jutalmul. A pályázatok bekerülnek az egyházmegye Módszertani ötlettárába.

Fődíj: a zsűri által a legötletesebbnek és szakmailag a legkreatívabbnak ítélt pályamunka résztvevői (hitoktató és a projektben részt vevő tanulók) 100.000 forint anyagi támogatásban részesülnek, melyet a somogyvári Szent László Nemzeti Emlékhely meglátogatására fordíthatnak.

Ünnepélyes díjkiosztó: 2023. 05. 27., Kaposvári Egyházmegye 7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb felvilágosítás kérhető:

Farkasné Magyar Anikótól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Örömteli alkotást kívánunk! 😊

A pályázati adatlap letölthető IDE kattintva

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés