Elindult a hetedik Élet a Lélekben szeminárium férfiaknak, a Joppé szervezésében

Immár a hetedik szeminárium vette kezdetét férfiak részére, ismét Kaposváron, ezúttal a Nagyboldogasszony-székesegyházban. Alább a Joppé Evangelizációs Központ tudósítását adjuk közre.

A péntek esti szentmisén szokatlanul sok férfi jelent meg. Nem véletlen, hiszen ez volt a bevezető alkalma a hetedik Élet a Lélekben szemináriumnak, melyet kifejezetten férfiaknak szervezünk.

A sorozat ezúttal is azzal a szándékkal jött létre, hogy közösségbe hívjuk a férfiakat – támaszkodva arra a statisztikára, miszerint; ha egy férfi megtér a családban és Istenhez fordul, hatványozottan nagyobb az esély, hogy a család is vele tart, mintha ez bármely másik családtagnál fordulna elő.

A férfiaknak nehéz megszólalni a szavakban gazdagon sziporkázó hölgyek között, és tabu témákról is könnyebben beszélnek azonos nemű társaik előtt. Ezeken a szemináriumokon gyakran előjönnek olyan gondok, nehézségek, amiket az erősebb nem képviselői máshol nem nagyon, vagy egyáltalán nem hoznak elő. Joppé Evangelizációs Központ immár több meghívással is mintegy várólistát alakított ki a hasonló kurzusok megtartására. Isten ajándékaként tekintünk az elmúlt 5 évre, amikor ez a küldetés kivirágzott a sok tevékenységünk között.

317717721 117240567877529 6115405749476776522 n

Az utolsó hasonló sorozat Marcaliban volt 2022 őszén, ahol azóta már megalakult a férfikör, ami közösségbe gyűjti a férfiakat imádságra, együtt gondolkodásra. A hetedik szeminárium 30 fővel indult, de az első héten még elfogadunk újabb jelentkezőket. Ha betelik a létszám, újabb állomás kerül a “várólistánkra”, hogy ismét visszatérjünk az Egyházmegye szívébe.

Kérünk minden kedves olvasónkat, hogy hordozzák imádságaikban ezeket a férfiakat, hogy fellobbanhasson a szívükben Isten szeretete.

Forrás: Joppé Evangelizációs Központ

Archív fotó: Kiss Kálmán

 
Read 270 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés