Áldás a felújított kéthelyi Szőlőhegyi kápolnára

2022. szeptember 18-án Varga László megyéspüspök megáldotta a felújított kéthelyi Szőlőhegyi kápolnát.

img007

A szentmise elején Németh József kéthelyi plébános köszöntötte a híveket, aki elmondta: a dicsőséges Istenanya tiszteltét hirdető kápolnát kívül-belül kifestették, felújításra került a tető és a torony, kiépítették a belső elektromos hálózatot és villámvédelmet. Új nyílászárók kerültek beépítésre, melyek lehetővé teszik a kápolna megfelelő szellőztetését. Parkosították a kápolna környékét és megoldották az esővíz elvezetését.

img021

A felújítás keretében beszerzésre kerültek új liturgikus eszközök is, többek között egy kehely és egy cibórium, melyeket a megyéspüspök a szentmisében áldott meg.

– A Szűzanya közbenjárónk és példaképünk. Szeretjük közbenjárását kérni Jézusnál, az ő Fiánál, hiszen a szeretetben a Szűzanya állt legközelebb Jézushoz és ő volt Jézus első tanítványa. Ő volt az, aki folyamatosan kapcsolatban volt vele, hallgatta Jézus szavait és a szívében elgondolkozott azon, amit Jézustól hallott. Hitt abban, amit Jézus mondott.

img003

Ennek az egyik legszebb és legfájdalmasabb megnyilvánulása akkor volt, mikor a tanítványok elszaladtak, de a Szűzanya nem. Mikor Jézust letartóztatják és viszi a keresztjét, a Szűzanya akkor sem omlik össze. A tanítványok otthagyják Jézust, elfutnak, Mária pedig vele marad.

Nem csak a szeretet miatt, hanem azért is, mert hitt abban, amit Jézus mondott. Jézus előre megmondta a tanítványainak, hogy elfogják, megölik, de harmadnapra feltámad. Ezt a tanítványok nem tudták elképzelni Jézusról, akinek a követésére rátették az életüket. A Szűzanya azonban tudta, hogy a Fiának igaza van. A tanítványok látják, hogy Jézust elfogják, megkínozzák és megölik, ezért félelmükben elmennek, kivéve a szeretett tanítványt, Jánost.

img014

A Szűzanya azonban maradt. Ő hitte, hogy nem a halálé az utolsó szó. Hitte, hogy amit Jézus mondott, az be fog teljesedni, hogy a szenvedés és halál után a feltámadás következik – hangsúlyozta prédikációjában a főpásztor.

A teljes prédikáció megtekinthető:

Fotó: Kling Márk
Videó: Szerafin Zoltán

 
Read 1014 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés