img 001A Kaposvári Egyházmegye „A templom, ahol otthon vagyok” címmel rajzpályázatot hirdet az egyházmegye területén élő hittanos gyerekek, fiatalok, felnőttek számára

I. alsó tagozatos,

II. felső tagozatos,

III. középiskolás,

IV. felnőtt korosztályokban.

Beküldési határidő: 2023. 03. 31.

A pályázat célja:

A Kaposvári Egyházmegye 30 éves fennállásának méltó megünnepléséhez, „A templom, ahol otthon vagyok” címmel művészeti alkotópályázatra hívjuk az egyházmegye területén élő hittanos gyerekeket és fiatalokat, valamint a téma iránt érdeklődő felnőtteket. A téma maga a mottó, így a pályamunkával szembeni fontos követelmény: jelenjen meg benne az alkotó saját templomához való kötődése!

Szeretnénk, ha a pályázók bemutatnák alkotásaikon keresztül, miért, hogyan látják szépnek saját templomukat, a templombelsőből milyen különleges művészeti finomságokat tudnak megörökíteni, melyek azok a freskórészletek, szobrok, templomablakok, amelyek a hitbeli élmények elmélyítésében segíthetnek. Várjuk a természeti környezetükben különböző évszakokban megörökített templomokat, vagy az egy képen belül apró részletekben bemutatott ilyen volt, ilyen lett alkotásokat. Minden olyan alkotást, mely segít Istenhez közel kerülni, ami megvidámíthatja a lelkünket, vagy ami a lelki otthon meghitt melegét sugározza a szemlélőnek, azt szeretettel és kíváncsian várjuk!

Formai követelmények:

Az alkotást A/4-es méretben, papírra kérjük elkészíteni, keret nélkül, hátoldalán jeligével ellátva. A kép semmilyen alkotóra utaló információt nem tartalmazhat! A rajzok elkészítéséhez használható eszközök: filc, tempera, olaj, akril, vízfesték, por- vagy pasztellkréta, illetve ezek kombinációja. Minden pályázó csak egy alkotást nyújthat be!

Beküldés:

Kérjük a jeligével ellátott rajzokat összehajtás nélkül tegyék borítékba, majd egy kisebb méretű, ugyanazon jeligével ellátott borítékba tegyék az ADATLAPOT, kiskorúak esetén a SZÜLŐI BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT, felnőtt alkotóknál a BELEEGYEZŐ NYILATKOZATOT. A pályázati anyagot 2023. 03. 31-ig postai úton kérjük beküldeni a következő címre: Kaposvári Egyházmegye, 7400 Kaposvár, Zárda u. 4. A borítékra írják rá a pályázati mottót: „A templom, ahol otthon vagyok”.

Díjak:

Minden pályázó és felkészítő hitoktató/felkészítő tanár elismerő oklevelet kap. A zsűri mind a négy korosztályban 3-3-3 arany, ezüst, bronz minősítéssel és 1 különdíjjal jutalmazza az alkotásokat. A legszebb alkotások bekerülnek a Kaposvári Egyházmegye 30 éves ünnepségére tervezett antológiába, karöltve a hasonló témájú irodalmi pályázat figyelemre méltó írásaival együtt. Az antológiába került művészeti alkotók kedvezményesen vásárolhatnak a könyvből.

Ünnepélyes díjkiosztó: 2023. 05. 27., Kaposvári Egyházmegye 7400 Kaposvár, Zárda u. 4.

A pályázattal kapcsolatosan bővebb felvilágosítás kérhető:

Farkasné Magyar Anikótól a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Örömteli alkotást kívánunk! 😊

 

Letölthető dokumentumok:

Adatlap (mindegyik kategória esetében)

Szülői beleegyező nyilatkozat (I-III. kategória esetében)

Beleegyező nyilatkozat (felnőtt kategória esetében)

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés