Betegek világnapja Marcaliban

2020. február 11-én, kedden az esti szentmise keretében Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános az idén is kiszolgáltatta a betegek kenetét a Gyümölcsoltó Boldogasszony plébániatemplomban.

A Betegek Világnapját minden évben a lourdes-i Szűzanya megjelenésének napján ünneplik az egész Egyházban. Marcaliban, ebben az évben több mint 50 idős és beteg testvérnek szolgáltatták ki a szentséget, melyet egy évben csak egyszer lehet felvenni, kegyelmi állapotban.

A Marcali Kórház betegeihez szokásosan csütörtökön ment el a kórházlátogató csoport és a kórház krónikus és ápolási osztályán mintegy 60 betegnek szolgáltatta ki Iván atya a betegek kenetét.

A mostani 28. Betegek világnapjának mottója a szentírásból vett idézet: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket” (Mt 11,28).

Ferenc pápa idei üzenetében azt írja: „Minden embert, aki a betegség terhét hordozza, családtagjaikat és az egészségügyi dolgozókat is a Boldogságos Szűz Mária, a Betegek gyógyítója oltalmába ajánlom. Szeretettel biztosítalak titeket arról, hogy imáimban mellettetek vagyok és szívből adom apostoli áldásom.” Ezt a világnapot Szent II. János Pál pápa vezetett be 1992-ben, és először 1993. február 11-én éppen Lourdes-ban ünnepeltek meg. Ferenc pápa üzenetében tehát ismét a beteg, idős emberek méltóságára hívja fel a világ figyelmét.

Írta és fotók: Kiss Kálmán

 

 
Read 859 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés