Karácsonyi ünnep a Segesdi Gondviselés Szociális Otthonban

December 19-én a tartották a Segesdi Gondviselés Szociális Otthon karácsonyi ünnepségét a Szent László-templomban. Az ünnepség szentmisével kezdetét, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.

Van-e valami, ami Istennek lehetetlen? – tette fel a kérdést a főpásztor prédikációjában. – Erre a kérdésre egyetlen választ ad Isten igéje: semmi sem lehetetlen Istennel, és semmi sem lehetetlen Istennél. A mi részünkről hitet és bizalmat kér az Úr, a meglepetések Istene.

Máriának, Jézus édesanyjának megvoltak az elképzelései a jövőjéről, a családjáról. Józsefnek a jegyesével ugyancsak megvoltak az elképzelései a jövőjéről, a családjáról.  

20191219 IMG 0866

Isten, a meglepetések és a váratlan Istene mindkettőjüktől elkéri a saját forgatókönyvét és felajánlj egy másikat. Nem kér semmi mást, csak hitet és bizalmat. Mindketten, Mária és József is a hit emberei voltak. Nem gondolták azt, mikor Isten közbelépett, hogy valami nagy baj van őbennük, hanem rábízták magukat Isten szavára, szeretetére és igéjére.

Próbáljunk mi is hinni, rábízni magunkat Isten szeretetére, amely minden képzeletünket felülmúlja!" – fogalmazott a főpásztor.

A szentmise után Nábrádi Csilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgató-helyettese köszöntötte a jelenlévőket, majd a lakók és dolgozók karácsonyi műsorával és szeretetvendégséggel zárult az alkalom.

Fotó: Kling Márk 

 

 
Read 1724 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés