Szent Erzsébet nyomában járnak

Élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak a kaposvári Katolikus Iskola diákjai a Mélyben és Reményben Alapítvány felkérésére – Az alapítvány keresett meg bennünket és az adománygyűjtést három szentmise keretében megszervezzük – mondta Varga Bálint, a Katolikus Iskola igazgatója. – A tartós élelmiszereket három alkalommal, külön hozták az alsó-, a felső-, és a gimnáziumi tagozatunk diákjai – tette hozzá.

– Nem tudom eldönteni, hogy kik hozták a legtöbb adományt, ám nekem is könnyeket csalt a szemembe, amikor egy pöttöm, szöszke kislány egy teljes hátizsák tábla csokit hozott – mondta Bálint Gábor, aki az élelmiszergyűjtést koordinálta.

– A Szent Erzsébet-napot megelőző héten a misén rendhagyó, interaktív hirdetésben mondtam el a diákoknak, hogy nehéz körülmények között élő gyerekek családjainak gyűjtünk.

20191122 IMG 1464

– Olyanokhoz kerül az adomány, akiknek élelmiszerre is alig jut, nincs fürdőszoba, vezetékes víz – mondta Mohayné Farkas Ibolya, az alapítvány vezetője, aki Szent Erzsébetről is beszélt a diákoknak.

– A diákok annyira megértették, mit szeretnénk, hogy többször kellett fordulnunk a "plafonig" megrakott transporterrel – mondta Mohayné Farkas Ibolya. Bálint Gábor atya is nagyon örült az akció sikerének: nem titkolt vágya, hogy ezzel a szokással hagyományt teremtsenek.

A Katolikus Iskola mellett a szegényeket segítő alapítvány a Kisfaludy utcai és a Zrínyi iskola diákjait is bevonták a gyűjtésbe. Cipősdoboz-ajándékokat állítanak össze, és tartós élelmiszert gyűjtenek.

Szöveg: Turbéki Bernadett
Fotó: Kling Márk

 

 
Read 974 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés