Eloldozva – Szabadság Krisztusban szeminárium Kaposváron

Október 24-én csütörtökön kezdetét vette az Eloldozva szeminárium a Kaposvári Egyházmegyében. A december közepéig tartó lelkigyakorlatra Dél-Nyugat Magyarország számos településéről érkeztek, a mintegy száz jelenlévőből negyvenen a kiscsoportos beszélgetésekbe is bekapcsolódtak.

Az első tanítás letölthető, meghallgatható ITT.

Miről is szól ez a 8 alkalmas lelkigyakorlat?

Alapja Neal Lozano azonos című műve, amely útmutató a Krisztusban megélt szabadságunk felé vezető úton.

Neal módszere öt kulcson alapszik, amelyek segítségével bezárhatjuk a gonosz lelkek előtt lelkünk ajtaját. Ezek a következőek:

  • Bűnbánat és hit
  • Megbocsátás
  • Ellene mondani a gonosznak
  • Hatalom átvétele
  • Atya áldása

Mindannyiunknak szüksége van szabadításra. Ez nem exorcizmus (ördögűzés)! Megkötözhetnek a meg nem bánt bűneink, rossz szokásaink, be nem gyógyult gyermekkori sebeink, okkult- , ezoterikus praktikák, melyeken részt vettünk vagy melyekről olvastunk, házasságon kívüli szexuális kapcsolataink…stb.

A jó hír az, hogy mindebből van gyógyulás és szabadulás Krisztus által. A mi oldalunk az öt kulcs: hinnünk kell, hogy Jézus meg akar és meg tud szabadítani, meg kell bocsátanunk azoknak, akik a sebek okozói, ellene kell mondanunk minden démoni befolyásnak, melyet felismertünk a lelkigyakorlat és a beszélgetések során, élnünk kell Krisztus által kapott hatalmunkkal és átvenni az életünk felett az irányítást, végül pedig nyitott szívvel befogadni a Mennyei Atya áldását.

Az Eloldozva szeminárium ezen az úton kísér végig. Heti találkozókon elhangzik a tanítás, majd kiscsoportban megosztják a résztvevők a személyes tapasztalataikat. A 8 hét során felkészülnek arra is, hogy végül személyes Eloldozva imaszolgálaton vegyenek részt, melyet képzett imavezetők vezetnek, és amely nélkül a lelkigyakorlat csak „elméleti oktatás” lenne.  

 

 
Read 1274 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés