„Az apaság a szeretet, a vezetés és az oltalom hatalmas háromszöge” – az édesapákat köszöntötték Tabon

2024. március 20-án az édesapákat köszöntötték a tabi Utolsó Vacsora templomban. Az alkalomról Kovács Gabriella, a Szent Gellért Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanárának beszámolóját adjuk közre.

img 001

Hagyományteremtő jelleggel újabb, szívet melengető rendezvényt szervezett intézményünk március 20-án, a katolikus templomban, majd azt követően az iskolában tartott állófogadáson. Ezalkalommal az édesapákat és nagypapákat ünnepeltük, azokat, akik az apaságot állították életük középpontjába.

Ezen a különleges délutánon Sifter Gergely püspöki biztos, plébánosunk prédikációjában emlékezett meg Szent Józsefről, az apák védőszentjéről, akit Isten kiválasztott arra, hogy Jézus Krisztus nevelő apja legyen. József nemcsak fizikailag gondoskodott fiáról, hanem szellemi vezetést és védelmet is nyújtott neki és Máriának.

A szentmisén szép számmal megjelent édesapa, nagypapa meghatódottan fogadta a köszöntést, köszönetet azért az áldozatért és odaadásért, melyet nap mint nap nyújtanak gyermekeik, unokáik számára. Szemet gyönyörködtető, felemelő érzés volt látni, ahogyan az ünnepeltek – ölükben ifjú családtagjaikkal, vagy egymás kezét fogva – élték át az érzelmes pillanatokat.

Gergő atya mindannyiunk nevében tolmácsolta: „hálásak vagyunk az apák életünket formáló jelenlétéért, szeretetéért. Legyenek ők biológiai vagy nevelő apák a szeretet, amit árasztanak nem ismer határokat.”

A meghitt, ünnepi hangulatot a Szent Gellért Énekkar, valamint az 1. és 4. osztályos tanulók előadásában hallott versek tették igazán teljessé. Az anyukák, nagymamák és gyerekek keze munkáját dicsérő sütemények biztosítottak jó étvágyat a lelki „táplálék”-hoz, ajándékunk pedig, – a közös, családi polaroid fotók – bizonyára, életre szóló emléket őriznek majd.

Boldogság a számunkra, hogy rendezvényünkre mennyi édesapa, nagypapa eljött és a gyerekek is ugyanolyan izgatottan várták őket a templomban, mint mi pedagógusok, bízva abban, hogy nagy örömet szerzünk nekik.

Látjuk, érezzük, hogy az az út, melyen járunk, ahová a gyermekek jókedvvel jönnek, mindannyiunk számára üdvös. Minden alkalommal igyekszünk biztosítani mindazt, ami közösségünket az egyházban és az iskolában egyaránt lelki gazdagsággal gyarapítja.

Tab, 2024. március 20.

 
Read 277 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés