Adventi találkozásra hívták a szépkorúakat

December 14-én délelőtt közös adventi áhítatra és ebédre invitálták a szépkorúakat a kaposvári sportcsarnokba. Az alkalmon a történelmi egyházak képviselőinek imádságát követően a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola tanulói adtak ünnepi műsort.

img 001

Az ünnepség elején Hegedüs Gábor evangélikus lelkész vezetésével a „Dicsőség, mennyben az Istennek” kezdetű dalt énekelték el közösen, majd Varga László megyéspüspök a Szentlélek közbenjárását kérve imádkozott a jelenlévőkért.

Dr. Petró László református lelkipásztor János evangéliumának kapcsán beszélt a testté lett Igéről. – Testté lett, ami azt jelenti, hogy közel jött az emberhez, meg akarja érteni az embert és azt, amiben az ember van. Sokszor elfeledkezünk arról, hogy amikor az Ige testté lett, akkor pontosan tudta, hogy az ember elbukik, s hogy az embernek vannak olyan döntései, amelyeket lehet, hogy másnap megbán. Ő tudta, hogy az ember nem tud mindent maga irányítani, de mégis emberré lett. Tudta, hogy az embernek nincsen igaza, de azt akarta, hogy megértse az embert ott, ahol van, mert meg akar bocsátani – fogalmazott a lelkipásztor, majd hozzátette: a karácsony egyik üzenete, hogy feltétel nélkül, békességgel és szeretettel oda kell fordulnunk a bukdácsoló, megbotló embertársainkhoz is, hiszen az Isten éppen ezt tette velünk.

img 006

A református lelkipásztor szavait követőn Révész Lehel baptista lelkipásztor a Miatyánk imádságára hívta a jelenlévőket, majd Gyurkó Donát metodista lelkész megáldotta az időskorúakat.

A hagyományos adventi találkozás alkalmával, melyet immáron huszonhatodik alkalommal rendeztek meg, Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntötte a mintegy ötszáz vendéget.

– A mi fegyverünk a szeretet. Ezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert sajnos a mostani adventet, karácsonyt úgy éjük meg, hogy nem mindenki osztja ezt a gondolatot, azonban ismerve a mi közösségünket, tudom, hogy sokan ezt valljuk – emelte ki Szita Károly. – Hirdessük ország-világban, hogy mi békességet és szeretetet szeretnénk! Tartsunk ki egymás mellett, közösségünk mellett és mindamellett, amit közösen elértünk – zárta ünnepi köszöntőjét a polgármester, akinek szavait követően meleg ebéddel vendégelték meg a jelenlévő szépkorúakat.

Fotó: Kling Márk

 
Read 456 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés