Remény a gyermekre vágyó házaspároknak

Napjainkban a nehezített foganás (meddőség) egyre több párt érint, egyes adatok szerint minden 5. párnál küzdelmes a gyermekáldás útja.

 

gyermekre vgy

Sok házaspár nehezen éli meg, hogy míg kortársaiknál már akár több gyermek is született, addig őket gyakran kérdezgetik a környezetükben élők, miért nem vállalnak gyermeket, mikor érkezik a trónörökös. Nehéz elmenni egy idő után keresztelőkre, a gyermekre vágyó pár lassan kiszorul addigi közösségéből, mások lesznek a problémáik. Az újabb és újabb „gólyahírek” is egyre keserédesebbek lesznek. Gyakran az irigység, a vádaskodás (kinek a hibája, vagy épp megteszünk-e mindent?), vagy akár a gyász is megjelenik az életükben.

Éppen ezért szeretnénk segítséget nyújtani azoknak a gyermekre vágyó házaspároknak, akik szeretnék Istenre bízni helyzetüket: Mit, miért és hogyan tehetnek a gyermekáldásért az Egyház tanításának fényében? Azoknak, akik keresik, hogyan tudnak megerősödni, jól szeretni ebben az érzelmileg nagyon megterhelő élethelyzetben.

A gyermekre vágyók lelkigyakorlatát római katolikus pap, diakónus, orvos, pszichológus, cikluskövetés oktató és tanúságtevő házaspár kíséri. Vezetője Dr. Csépányi Gábor atya lesz.

Olyan párok jelentkezését várjuk, akiknek már legalább egy év eltelte után sem született gyermeke, és akik először vennének részt a lelkigyakorlaton.
A részvétel kritériuma, hogy szentségi házasságban (vagy egyházilag rendezhető kapcsolatban) éljenek a párok.

A lelkigyakorlat helyszíne: Porta Pacis Lelkigyakorlatos Ház, Kaposszentbenedek
A lelkigyakorlat időpontja: 2023. november 3-5.
Jelentkezés: https://forms.gle/AA1KJcT8ReVGA5NX8
Jelentkezési határidő: 2023. október 22.

GyVLgy 20231103 05

 
Read 465 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés