Egyházmegyei Családakadémia-képzést tartottak Zselickisfaludon

A Családakadémia a Magyar Schönstatt Családmozgalom részeként jött létre 1996-ban. Az alapító házaspárok célkitűzése volt, hogy a családmozgalomban felgyülemlett tapasztalatokat szervezetten továbbadja a mozgalmon kívül is.

img 001

A Kaposvári Egyházmegyében a családpasztoráció szervezésében korábban már két évfolyam (összesen 19 házaspár) végzett ebben a képzésben. A tanfolyam gyümölcseit látva az Egyházmegye támogatásával 2022 őszén indították el a harmadik ilyen képzést, melyen kilenc lelkes házaspár vesz részt hét plébánia területéről.

Az egyik házaspár így ír a legutóbbi hétvégéről:

Az együtt töltött nyári hét örömteli emlékével a szívünkben, borús, esős napon érkeztünk meg, a megszokottól eltérően, Zselickisfaludra. Örömmel üdvözöltük egymást a hosszabb szünet után. Elkezdődött a második év. A hétvége további részében, az előző évben elsajátított elméletet gyakorlatra váltva, minden házaspárnak egy-egy ötperces előadásra kellett felkészülnie, majd előadnia. Ebben nagy segítségünkre volt Varga Károly és Erika előadása, melyben Kentenich atya négy lépéses módszerével ismertettek meg bennünket. Az előadásokból kihallatszott, hogy a házaspároknak volt mondanivalójuk, az előadások szívből jöttek, amelyekben talán már egy-egy szívtéma is érlelődik. Az előadások után mindenki elmondhatta észrevételeit, ezzel ösztönözve, bátorítva egymást. A hétvége során világossá vált, hogy nem annyira borzalmas előadni, főként egy ilyen elfogadó közegben, illetve, hogy az együttlét nem a hely miatt, hanem miattunk jó.

Igazán hálásak vagyunk a gyerekfoglalkoztatóknak és a foglalkoztatást megszervezőknek. Köszönjük áldozatkészségüket és energiájukat!

Hálásak vagyunk a sok kegyelemért, amelyet a hétvége során kaptunk, várjuk már a következő alkalmat.

Érdemes volt Istenre és egymásra "pazarolnunk" az időt...

 
Read 500 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés